Andorra s'assegura el segon lloc a l’Europeu de bàsquet per a petits estats

Derrota Malta per 74-93 i aconseguiria la primera plaça si els maltesos superen aquest diumenge Irlanda per més de 12 punts

Els jugadors de la selecció celebren la victòria.
Els jugadors de la selecció celebren la victòria. Hèctor Grau

La selecció nacional de bàsquet s'ha assegurat el segon lloc a a l’Europeu per a petits estats i podria ser campiona si Malta derrota aquest diumenge Irlanda per més de 12 punts. Andorra s'ha imposat aquest dissabte als maltesos per un contundent, i inesperat, 74-93 en un partit rodó. Malta és l'actual campiona de la competició.

Per tant, tot i un 13-11 inicial, els maltesos han dominat en el primer quart gràcies a Cassar que ha anotat 10 dels 21 punts en un parcial de 25-19. La reacció ha arribat al segon quart amb un parcial de 7-13 que ha obligat el tècnic de Malta a demanar un temps mort (33-37). A diferència dels anteriors dos partits d'Andorra on Guille Colom s'havia erigit en el màxim encistellador, en aquesta ocasió els punts han estat molt repartits i han marxat als vestidors amb una renda curta però esperançadora (38-34).

A l'inici del tercer quart, Serrato posava el 40-51 amb un triple i partir d'aquí tot han estat flors i violes per als homes de David Eudal. Cassar que s'ha posat les piles de nou, i Tevin Falzon amb 23 punts no han pogut tornar a fer entrar el seu combinat en el partit. La diferència ha arribat als 22 punts (64-86) amb una actuació destacada de Fernández, amb un 22 de valoració. La defensa andorrana i les 22 pèrdues de pilota de Malta han estat determinants

MALTA (79):  Bugeja 3, Cassar 23, T. Falzon 23, A. Falzon 23, Zammit 7 -cinc inicial-, Engelbert, N. Xuereb 3, K. Xuereb 1, Shoults, Scerri, A, Pace 3, i I. Pace.

ANDORRA (93): Colom 13, A. Bartolomé 9, Fernández 13, Guzmán 8, Serrato, 15 -cinc inicial-, B. Bartolomé 16, Isern 4, Martí 9. Peral 6, i Moliné.

Parcials: 25-19, 13-25, 15-25, 21-24.