Andorra acull el ‘Tour amateur’ amb 400 ciclistes de 49 nacionalitats

La sortida es farà aquest dimarts des de la capital i la representació més nombrosa és la del Regne Unit seguida per la d'Espanya

Comentaris

L'Haute Route s'ha presentat aquest dilluns en roda de premsa.
L'Haute Route s'ha presentat aquest dilluns en roda de premsa. BRU NOYA

Andorra la Vella acollirà aquest dimarts la sortida de l'Haute Route que està considerada pels organitzadors com el 'Tour de France' amateur. Compta amb 400 participants de 49 nacionalitats sent la més nombrosa la del Regne Unit seguida per la d'Espanya. També hi ha ciclistes procedents dels Estats Units.

La prova agafa el relleu de la 21 ports que eren tres etapes a Andorra. L'Haute Route tindrà una etapa al Principat i els ciclistes aniran dimecres cap a França. Aquesta primera etapa tindrà 88 quilòmetres i més de 2.900 metres de desnivell. L'arribada serà al Port de Cabús.

El cònsol major d'Andorra la Vella, David Astrié, ha destacat l'alta participació afirmant que "són 400 ciclistes i això suposa 400 habitacions d'hotel". Astrié ha valorat la duresa de la prova "perquè són uns quants dies pujant cims".

Des de l'organització opinen que serà l'edició més maca. Agustí Pérez, director d'Ironman al sud d'Europa ha recordat que "amb el Multiesport Festival ens van comprometre a aportar proves de valor". Pérez creu que "Andorra és ara mateix un referent en el món de ciclisme". Els corredors recorreran 555 quilòmetres en cinc dies, amb un desnivell positiu de 14400 metres i arribada a Pau. Els participants han pagat 1.399 euros per fer la prova.

Mobilitat ha informat que el seu pas per Andorra, provocarà restriccions al trànsit que afectaran el túnel d'Envalira, que estarà tancat aquest dimarts entre les 9 i les 11.30 hores, i el túnel de la Tàpia, que quedarà tallat al trànsit des de les 7 a les 7.30 hores de dimecres.  

Etiquetes

Comentaris (9)

Trending