Andorra aconsegueix la plata al campionat d’escacs dels Petits Estats d’Europa

En la darrera jornada de la competició, el conjunt liderat per De la Riva i Porras, i amb un brillantíssim Serni Ribera de referent, s’imposa a Xipre, que era segon

L'equip andorrà d'escacs.
L'equip andorrà d'escacs. FEVA

La selecció andorrana ha quedat sotscampiona al torneig dels Petits Estats d’Europa després de vèncer Xipre, que anava segon a la classificació, per 3 a 1. Els representants de la selecció, acompanyats pel president de la Federació d’Escacs de les Valls d’Andorra (FEVA), Francesc Rechi, van recollir anit el guardó mentre que Illes Fèroe es va endur l’or.

La darrera ronda del campionat es va iniciar a les 14.30 hores i la selecció andorrana va ser l’última en acabar amb les partides dels mestres FIDE Felipe Porras i Raúl Garcia, que van durar més de cinc hores. Les victòries van arribar de la mà de Serni Ribera (2070) contra el mestre FIDE Paris Klerides (2075) i del mestre FIDE Raúl Garcia (2094) a Alexandros Isaakidis (2147) mentre que els dos primers taulers, el gran mestre Òscar de la Riva (2466) i el mestre FIDE Felipe Porras (2326) van fer taules amb els candidats a mestre Konstantinos Michaelides (2292) i Ioannis Damianou (2130), respectivament.

En aquest sentit, cal destacar l’actuació del jove Serni Ribera, que ha estat, amb 7,5 punts de 9 possibles, el jugador amb millor actuació al torneig juntament amb  l’escaquista d’Illes Fèroe Luitjen Akselsson Apol, que ha aconseguit els mateixos punts.

Etiquetes

Comentaris

Trending