Andorra acompanya i ‘lliga curt’ Vicky Jiménez

El Govern signa un conveni especial amb la jove tennista per donar-li suport en la seva progressió ‘a canvi’ que l’esportista continuï competint sota la bandera del Principat

Mario Molías, Justo Ruiz, Sílvia Riva i Vicky Jiménez i la seva família després de la firma.
Mario Molías, Justo Ruiz, Sílvia Riva i Vicky Jiménez i la seva família després de la firma. J. A. VILADOT / SFGA

La ministra de Cultura i Esports, Sílvia Riva, ha rubricat aquest divendres a la tarda el conveni especial per donar suport a la jove tennista andorrana Victòria Jiménez. La voluntat és d’acompanyar la progressió de l’esportista fins al circuit professional alhora que Jiménez es compromet a continuar competint sota la bandera del Principat. En tot plegat també hi juga un paper important la Federació Andorra de Tennis (FAT).

De fet, el conveni se signa a tres bandes. Hi participa el Govern i en el seu nom la titular ministeri responsable d’Esports, que estava acompanyada del secretari d’Estat Justo Ruiz; el pare de la jove tennista, Joan Jiménez; i el president de la FAT, Mario Molías. L’entitat veu incrementada aquest any la dotació pressupostària assignada en un 58%. De fet, passa de rebre 85.000 euros a rebre’n 134.000 per fer viable, justament, l’acompanyament programat per a Vicky Jiménez.

La brillant esportista sempre ha mostrat el seu desig de competir per Andorra. Però el brillant currículum que ja ostenta i, sobretot, les bones darreres actuacions que ha realitzat han fet que alguns països -el seu pare és d’ascendència espanyola; la seva mare, russa- hagin deixat anar alguns cants de sirena.

D’aquí que en virtut del conveni, amb què Andorra vol exemplificar el suport que pretén donar-li, la tennista es compromet a representar a Andorra en els esdeveniments tipus Jocs dels Petits Estats, Jocs Olímpics i altres. I, evidentment, Jiménez podrà disposar dels espais de què disposi el país per a la pràctica esportiva sempre que ho necessiti. Molt sovint la tennista resideix a Catalunya.

Etiquetes

Comentaris (3)

Trending