Adversari àrtic per a Andorra en la pugna pels Campionats del Món d’esquí alpí del 2027

La petita ciutat noruega de Narvik s’afegeix a Crans Montana i Garmisch com a candidats a organitzat la competició que Soldeu-el Tarter també pretén

Imatge d'una de les pistes de Narvik.
Imatge d'una de les pistes de Narvik. ARXIU

Un rival petit però també potent li ha sortit a Andorra en la pugna per fer-se amb l’organització dels Campionats del Món d’esquí alpí del 2027. La ciutat noruega de Narvik, situada al nord del Cercle Polar Àrtic, presentarà dissabte, data límit, la seva candidatura per seu seu de la competició que Soldeu-el Tarter també pretén. Narvik s’afegirà a Crans Montana i Garmisch-Partenkirchen.

És possible que encara hi hagi algun altre aspirant, però no està gens clar. De fet, no sembla que els mundials del 2027 es moguin d’Europa, això sembla clar. I ara els quatre candidats que ja s’han desvetllat semblen prou potents i equilibrats. Dos s’estrenen com a aspirants, Andorra i Narvik, i els altres dos ja tenen experiència en oferir-se i més hi tot.

Ambient a la pista de l'Avet, el 2019, durant la celebració de la Copa del Món.

Relacionat

Andorra aspira a organitzar els Campionats del Món d’esquí alpí del 2027

Narvik és coneguda en el sector de l’esquí per la seva estació, i s’ha fet un raconet en el món competitiu gràcies a l’organització dels campionats del món juvenils que se celebraven en aquell indret gairebé màgic -amb vistes directament sobre algun dels seus fiords espectaculars- just quan va esclatar la pandèmia. Es van haver de deixar a mitges però, no obstant això, el reconeixement a la seva organització hi va ser.

Un reconeixement amb el qual també juga Andorra. De fet, la candidatura andorrana neix en part per l’empenta de la FIS, per la incitació de la Federació Internacional d’Esquí i els ànims a Grandvalira-Ensisa i a la FAE per tal que articulessin una proposta de màxims per passar de les Copes del Món al mundial. El nom canvia poc, però la repercussió és molt diferent.

Etiquetes

Comentaris (1)

Trending