“Aaaaah, Andooorraaaaaa; ep! Andorra!!”

El director general d’Ensisa i màxim responsable executiu del grup que promou la candidatura als Mundials d’esquí del 2027 es mostra convençut que el Principat serà l’escollit per la FIS

David Hidalgo just abans d'iniciar el programa-anunci.
David Hidalgo just abans d'iniciar el programa-anunci. NATÀLIA MONTANÉ

El director general d’Ensisa i màxim responsable executiu del grup que promou la candidatura als Mundials d’esquí del 2027, David Hidalgo, es mostra convençut que el Principat serà l’escollit per la FIS. En el programa televisiu d’anunci de la iniciativa, Hidalgo, un home planer, un executiu realista, ha desbordat optimisme pels quatre cantons tot recordant el canvi que ha tingut Andorra els darrers anys en el món de l’esquí.

Hidalgo ha recordat que si a l’inici, quan alguna candidatura andorrana aspirava a l’organització d’alguna prova, els adversaris veien la proposta amb simpatia però també com la d’un rival sense opcions, ja els darrers anys això ha canviat. De fet, el director general d’Ensisa ho ha simbolitzat amb una expressió gairebé onomatopeica: “Aaaaaah, Andoraaaaaaaa; ep! Andorra!!” Aquest seria al seu entendre el canvi.

QG0C0206
Hidalgo entrevistat per Joan López als estudis d'RTVA.| NATÀLIA MONTANÉ

David Hidalgo ha destacat entre moltes altres coses durant el programa especial a Andorra Televisió que la proposta que es fa, el repte que hi ha per davant, és “històric, únic” i en diverses ocasions ha deixat anar un: “Insisteixo, que guanyarem”. El responsable màxim de l’organització ara centrada en vuit persones però que “m’agrada pensar que som 77.000 en aquest equip”, ha remarcat que durant l’any de defensa del projecte fins a l’assemblea de la FIS que el maig del 2022 triarà la seu del 2027 servirà per posar ja el focus sobre Andorra amb la repercussió positiva que això ha de tenir sobre un dels grans motors econòmics del país.

DAVID HIDALGO I EL PERQUÈ DE LA CANDIDATURA

Hidalgo ha remarcat, sense donar gaire pistes per no donar alhora pistes a altres aspirants, que tot el projecte, tot l’embolcall dels eventuals campionats del 2027, “s’estendrà a tot el país” per molt que la part estrictament esportiva quedi centra, és clar, en Soldeu i el Tarter. Ara, “el que ens interessa és que sigui un esdeveniment molt transversal”. L’executiu ha deixat clar que no caldria inversió pública i que a nivell d’equipaments “ho tenim tot. No cal fer infraestructures”.

DAVID HIDALGO I ELS OBJECTIUS DE LA CANDIDATURA

 

Comentaris

Trending