“A Encamp ens sentim segurs”

Jugadors i cos tècnic del Barça d’handbol, d’estada de pretemporada a la parròquia, valoren de forma molt positiva les mesures anticoronavirus que s’apliquen i deixen clar que “ens sentim com a casa”

Jugadors i cos tècnic a l'entrada del comú amb la cònsol major, Laura Mas.
Jugadors i cos tècnic a l'entrada del comú amb la cònsol major, Laura Mas. G. P.

El Barça ha tornat a Encamp. La secció d’handbol va arribar diumenge per realitzar la ja tradicional estada de pretemporada i en les properes setmanes també hi passaran la d’hoquei patins i la de bàsquet. L’expedició blaugrana ha volgut destacar que sempre s’han sentit “com a casa” a Andorra i, especialment, que enguany, amb les peculiars circumstàncies sanitàries que es viuen a tot el món, el fet que a la parròquia “ens sentim segurs”.

Així ho ha afirmat tant l’entrenador, Xavi Pascual, com el capità de l’equip, Raúl Entrerríos. “El tracte aquestes onze temporades ha estat magnífic i la feina d’aquest any, increïble”, ha destacat el tècnic, tot afirmant que “ens sentim molt segurs”. Així, ho ha recordat que els esportistes professionals “estem dins una societat en la qual ara la gent té por i nosaltres no estem exempts”. Per això, considera tan important les sensacions que estan tenint des de la seva arribada el passat diumenge.

Mas considera el fet que el club blaugrana hagi mantingut les estades a la parròquia demostra “la bona feina” per combatre la pandèmia feta a Andorra

“Que vegis que hi ha controls; del club, de l’hotel o a l’hora d’entrar a les instal·lacions, et dona una gran seguretat tot i ser conscients que la certesa al 100% no existeix”, ha declarat Pascual. L’entrenador blaugrana ha valorat de forma positiva aspectes com “entrar al pavelló i a l’hotel i veure les distàncies de seguretat o les mascaretes, coses que són fonamentals ja no en l’esport sinó en la societat en general”. I, tot això, “et fa sentir més segur perquè el que volem és jugar”.

Una opinió similar ha expressat Entrerríos. “Ha estat arribar aquí en un any amb tantes dificultats i trobar-nos amb normalitat per poder entrenar”, ha valorat el capità. Tant ell com Pascual, a més, han destacat que es troben molt bé a Encamp. “Per com se’ns tracta, per les instal·lacions; un lloc on cada any ens trobem més a gust”, ha manifestat el tècnic. Per la seva banda, el directiu de la secció, Jordi Argemí, ha afirmat que “és com estar a casa” i ha deixat clar que el desig és que “la relació continuï durant molt de temps”.

Paraules que, evidentment, han despertat un somriure la cònsol major, Laura Mas, que ha recordat l’aposta ferma del comú per “potenciar el turisme esportiu, amb estades professionals”. De fet, ha assegurat que, enguany, i malgrat la situació sanitària, n’hi ha previstes un total de 43. Tres d’elles, blaugranes. A l’handbol li seguirà la setmana l’hoquei patins la setmana vinent i el bàsquet, del 24 al 31 d’agost.

Mas ha volgut “agrair” al club blaugrana “la confiança dipositada en la nostra parròquia”. Més en un any complicat. Que el Barça hagi mantingut les estades d’agost, entén la cònsol, “és un reconeixement a la feina que s’ha fet de cara a la pandèmia tant a nivell parroquial com de país”. I ha afirmat que “per nosaltres ho és tot; és la base de la nostra aposta per ser un referent a nivell esportiu familiar però també d’estades i entrenaments. Que vingui el Barça fa que altres equips també ens triïn a nosaltres”. Tenim fins a 43 estades de tots els àmbits; comencem a ser un referent. I també tenim la sort de tenir l’entrenament en alçada al Pas de la Casa. Tot això ho hem d’acabar de fomentar.

Etiquetes

Comentaris (1)

Trending