6a plaça pels equips andorrans a la Relay Race de la Comapedrosa World Cup

Els andorrans han format dues categories, una per als esportistes més joves i una altra per als sèniors

Una imatge de la cursa
Una imatge de la cursa FAM

La Relay Race dels Campionats Mundials d’esquí de muntanya de la Comapedrosa World Cup s’ha disputat aquest matí, Els equips participants han hagut de fer front a dues pujades, dues baixades i un tram a peu molt vertical amb els esquís carregats a la motxilla. L’equip nacional andorrà ha format dues seccions, un en categoria Youth mitxe, format per Andrea Sinfreu i Max Palmitjavila i Oriol Olm, i un en categoria sènior masculí, amb Xavi Areny, Sergi Casabella, Adrià Bartumeu i David Pérez. Els andorrans han assolit la 6a plaça a la competició.  

Els primers a afrontar el repte de la Relay Race han estat els nois de la categoria Youth. En total, han participat vuit equips de 8 nacions diferents formats per una atleta femenina i dos atletes masculins. Sinfreu ha estat la primera a sortir, realitzant un excel·lent traçat, donant el seu màxim en tot moment i lluitant al costat de la corredora espanyola per la quarta plaça. En el darrer tram de la segona pujada i l’última baixada ha notat el cansament acumulat i ha arribat al relleu amb Max Palmitjavila en cinquena posició, per darrere de Suïssa, Itàlia, França i Espanya. 

Palmitjavila era l’atleta més jove en participar en aquesta Relay Race i tenia uns rivals de relleu molt forts i més experimentats. 

Palmitjavila era l’atleta més jove en participar en aquesta Relay Race i tenia uns rivals de relleu molt forts i més experimentats. Ha realitzat una primera pujada i baixada excel·lent, però l’atleta austríac, Andreas Mayer, l’ha avançat en la segona pujada després d’un tram a peu molt ajustat. Finalment, Palmitjavila ha completat el circuit en sisena posició. Olm ha estat el darrer corredor andorrà en afrontar l’exigent circuit amb l’objectiu de lluitar per la 5a posició amb l’equip austríac. El corredor de la FAM ha realitzat un relleu molt ràpid, però no ha pogut atrapar Julian Tritscher. 

Finalment, l’Equip Youth Andorrà ha assolit una meritòria 6a posició mundial, completant la prova en un temps de 40’ 04”, a quatre minuts i quatre segons de l’equip suïs, primers classificats. El podi l’ha completat l’equip italià i l’espanyol després que França sofrís una penalització per part de la ISMF i perdés la seva tercera posició final. 

Després de l’actuació dels joves, era el torn de l’equip sènior amb Casabella com a primer integrant en completar el traçat. L’esportista ha donat el seu màxim en tot moment malgrat que el nivell dels altres sis equips era molt alt. Els corredors italians, suïssos i francesos s’han mostrat intractables, però la lluita en les darreres posicions també ha estat molt dura. Per la seva part, David Pérez ha sabut gestionar la pressió avançant l’equip eslovè en la pujada i la primera baixada. En la segona pujada i el tram a peu s’han anat pressionant i finalment, el segon corredor de la FAM ha fet el relleu a Adrià Bartumeu en sisena posició. 

Ambdós equips nacionals andorrans creats per a la Relay Race han assolit un molt bon resultat tenint en compte el gran nivell competitiu de les altres nacions participants.

El tercer relleu ha estat condicionat psicològicament per la penalització de trenta segons que Pérez ha patit per realitzar el darrer canvi uns metres abans del que era permès. Bartumeu ha donat el seu màxim, deixant enrere el corredor d’Eslovènia i fent una excel·lent cursa. El darrer relleu amb Xavi Areny ha estat ràpid i amb l’objectiu de mantenir la 6a posició. Areny, per la seva part, ha completat el circuit amb solvència, demostrant el seu gran estat de forma. 

Ambdós equips nacionals andorrans creats per a la Relay Race han assolit un molt bon resultat tenint en compte el gran nivell competitiu de les altres nacions participants. Xavier Comas, seleccionador nacional ha volgut felicitar els set corredors pel gran esforç realitzat físicament i psicològicament parlant. 

Etiquetes

Comentaris

Trending