Escoles bressol d’Andorra la Vella plantegen establir una ‘guarderia de guàrdia’ els diumenges

Les llars d’infants privades continuen treballant per organitzar-se davant les dificultats que tenen per complir amb les exigències de l’administració

-
-
Responsables d’escoles bressol privades especialment d’Andorra la Vella han plantejat, en el marc dels contactes que fa temps que hi ha per impulsar una associació que aglutini les empreses del sector, d’impulsar una mena de ‘guarderia de guàrdia’ per cobrir el servei els diumenges, una vegada la capital s’ha quedat orfe d’escoles bressol en la jornada dominical. 

De moment, es tracta tan sols d’una proposta possibilista, però que hauria de tenir l’aval dels pares d’usuaris dels centres que hi ha a Andorra la Vella, i aquest pas no és clar que es produeixi atès que, tal i com expliquen fonts del sector, el fet que guarderies hagin anat tancant els diumenges no ha fet que altres centres hagin notat un transvasament d’alumnes. Fa pocs dies ha decidit tancar la darrers de les escoles bressol de la capital que encara romania oberta en diumenge. A Escaldes (2) i a la Massana (1) encara hi ha tres centres que ofereixen servei dominical.

Les fonts consultades han explicat que la manca de nens (i nenes) i les exigències establertes per l’administració fan en la immensa majoria de les ocasions inviable de mantenir la jornada de diumenge. A partir de dos alumnes, calen dos educadors. En aquest sentit, les fonts consultades han assegurat que no surt a compte obrir una guarderia un diumenge per quatre usuaris quan calen dos educadors. I per això s’han anat tancant.

De fet, han recordat les fonts, qui primer hauria de donar exemple en un país on la conciliació laboral i familiar és molt complicada hauria de ser l’administració, i no hi ha cap escola bressol pública que presti servei dominical. I els dissabtes, en la majoria dels casos, tot just durant la jornada matinal. Per això, el sector privat reclama una implicació major de les institucions alhora de resoldre una necessitat social.

La Guarderia Mainada és de les poques que prestava serveis dominicals a Andorra la Vella.

Relacionat

La manca de guarderies obertes en diumenge alarma els pares

Comentaris (1)

Trending