La manca de guarderies obertes en diumenge alarma els pares

Una de les poques llars d’infants que prestava servei tota la setmana a Andorra la Vella decideix convertir els dominicals en festius i moltes famílies se senten ‘desemparades’

La Guarderia Mainada és de les poques que prestava serveis dominicals a Andorra la Vella.
La Guarderia Mainada és de les poques que prestava serveis dominicals a Andorra la Vella.
No ho hauria de ser, però la realitat laboral andorrana converteix l’absència de guarderies en diumenge en tot un maldecap per als pares d’infants. Així ho asseguren fonts del sector de les escoles bressol, que han explicat que en la immensa majoria de parròquies no hi ha cap centre, ni públic ni privat, que treballi els dominicals, situació que representa tot un problema per a diverses famílies els caps de casa dels quals treballen tots dos.

Les fonts consultades han explicat que el fet que una de les poques -potser fins i tot l’única- guarderies d’Andorra la Vella que obria els diumenges, la Mainada, a tocar del carrer Prat de la Creu, hagi decidit en principi deixar d’oferir el servei en jornades dominicals ha suposat un daltabaix per alguns pares i mares, que haurien posat el crit al cel. Les fonts consultades han reconegut que la situació no és fàcil de resoldre. Per això creuen que l’administració hauria d’adoptar alguna mesura.

Queda l’opció, ara per ara i en molts casos, de recórrer puntualment o els dies que no es disposa de llar d’infants, a cuidadores privades. Però les fonts consultades han explicat que massa sovint es tracta de persones que ofereixen l’activitat sense declarar, per tant, de forma il·legal o, com a mínim, al·legal. I que, a més, suposa un desemborsament proporcionalment molt més elevat que el d’una escola bressol.

Comentaris (2)

Trending