¿Es van instal·lar els focus que tocaven a l'Estadi Nacional?

Comentaris

¿Es van instal·lar els focus que tocaven a l\'Estadi Nacional?
¿Es van instal·lar els focus que tocaven a l\'Estadi Nacional?

¿Eren els focus que es van instal·lar a l’Estadi Nacional els que hi havien d’anar a l’inici? Serà una de les qüestions que caldrà aclarir, una vegada s’han començat a adoptar mesures per resoldre les ‘anomalies’ que han fet posar a la UEFA en alerta i han dut l’organisme rector del futbol a Europa a advertir la Federació Andorrana de Futbol (FAF) que com es mantinguin les condicions lumíniques actuals a la instal·lació esportiva de la Baixada del Molí podria molt ben ser que la selecció andorrana es quedi sense poder disputar partits internacionals. Com a mínim, matxs oficials.

Els darrers dies, segons fonts presencials, s’haurien retirat alguns dels focus instal·lats fins ara. Una part dels equips s’acumulaven a passadís, just a sota de les grades. El Govern preveu una partida en el pressupost d’aquest 2017 per millor la instal·lació lumínica de l’Estadi Nacional. Sobre la inversió projectada s’hi va interessar el conseller general liberal Ferran Costa, que ha demanat explicacions dels 375.000 euros que segons les dades recollides en la previsió comptable que està a tràmit parlamentari estaria previst invertir. 

Costa voldria saber, també, quin va ser el cost que les torres d’il·luminació del camp van tenir o han tingut fins ara. El parlamentari també ha sol·licitat que se l’informi de si la UEFA ha canviat alguns criteris o estàndards sobre els requisits que demana quant a la il·luminació dels terrenys de joc que poden acollir partits internacionals. El temor de Ferran Costa és que ja al seu dia, pel motiu que sia, no es complissin les peticions que exigia l’organisme rector del futbol europeu. De fet, segons fonts coneixedores de l’ens continental, fa molt temps que s’està exigint a Andorra que millori les condicions lumíniques. I davant el reiterat cas omís, ara l’advertència ja ha estat total.

Fonts coneixedores del procés d’adjudicacions dels materials i equipaments que van caldre al seu dia per bastir l’estadi, inaugurat fa poc més de dos anys, han assegurat que molt probablement es va adjudicar l’equipament lumínic incorporant un tipus de focus concret i, posteriorment, per evitar sobrecostos, es va canviar aquell equipament per un de més assequible encara que es va assegurar que el resultat i la qualitat lumínica que oferia era el mateix. Això és una de les qüestions que es podria haver d’aclarir en les properes setmanes. De moment, el que sembla clar és que, com a mínim, s’hauran d’instal·lar torres de llum complementàries damunt de la zona de graderia.

Diversos canals de televisió de països que participen en les competicions europees de futbol han mostrat el seu malestar per la baixa qualitat que ofereixen les produccions televisives que es fan a Andorra. I la culpa d’aquest baix nivell d’imatge seria, justament, la llum. Aquesta queixa s’ha fet arribar al Govern d’Andorra conjuntament amb unes gravacions de partits disputats en estadis de Bielorússia, Macedònia o Illes Fèroe. La intenció de la UEFA era que s’evidenciés la diferència que hi ha entre unes produccions i les altres. I, segons fonts coneixedores del contingut de les gravacions que s’han fet arribar a l’executiu, la diferència de qualitat lumínica és abismal.

Comentaris

Trending