Els casos de coronavirus es tornen a disparar i ja arriben a 224

S’ha registrat l’increment més fort -36 positius- des de l’inici de la crisi i es confirma que la dona morta el dimarts també havia estat infectada amb la Covid-19

Un instant de la roda de premsa.
Un instant de la roda de premsa.

Els casos de coronavirus s’han tornat a disparar. De fet, entre aquest dimecres i dijous s’ha produït l’increment de positius més elevat des de l’inici de la crisi. Fins a 36 més en aquestes 24 hores, fet que eleva fins a 224 els casos totals, dels quals 39 es troben ingressats a l’hospital. A banda, s’ha confirmat que la dona morta el passat dimarts amb símptomes, efectivament, sí que tenia la malaltia. Per tant, ja són tres les víctimes que la Covid-19 ha deixat, per ara, al Principat.

Del total de casos, actius hi ha 218, ja que, a banda de les tres defuncions -els resultats de les proves practicades a la dona que va traspassar dimarts han donat positiu, tal com ja s’esperava-, hi ha tres pacients més donats d’alta. De tots ells, 179 estan al seu domicili mentre que 39 romanen ingressats a l’hospital, entre ells quatre padrins provinents de la residència sociosanitària El Cedre. Cap d’aquests quatre està a la unitat de cures intensives, on sí que hi ha vuit dels malalts que es troben estables dins la gravetat. A banda, el ministre de salut, Joan Martínez Benazet, ha remarcat que en les darreres hores no hi ha entrat cap pacient més, fet que “ens dona un respir”.  

Pel que fa als professionals sanitaris afectats, hi ha un total de 63. “Vam ser vulnerables en aquest sentit a l’inici de l’epidèmia però s’ha corregit”, ha indicat Benazet, que remarca que a poc a poc s’aniran recuperant efectius, especialment aquells que es troben confinats per precaució per haver tingut contacte amb persones que, posteriorment, ha donat positiu.

A més dels quatre hospitalitzats, al Cedre hi ha tretze residents que també han donat positiu, dels setze que es trobaven sota sospita. “Hi ha focus actius difícils de controlar i un d’ells és el sociosanitari. Ens preocupa”, ha comentat el ministre. Per això, ha recordat, “serem molt actius” en aquest àmbit en el qual, ha indicat, “entenem que ens va ajudar la decisió de separar residents”. Per ara, no hi ha constància de casos en residents a altres centres del país.

El titular de Salut ha admès que “hi ha un increment progressiu”, però ha volgut apuntar que “és normal tenir un gran pic dins la corba epidemiològica dels casos”. En aquest sentit, ha avançat que “estem preparats i els propers dies podem tenir més casos”, a la vegada que ha remarcat que “si les mesures són eficients, si la gent és responsable i solidària i no transportem el virus, s’anirà moderant”.

Etiquetes

Comentaris (13)

Trending