Es creen la xarxa de voluntaris Covid-19 d'Andorra i la de suport d'Ordino

L'ajut i la solidaritat augmenten després de la posada en marxa de la de la Massana

-
-
L'expansió de la pandèmia del coronavirus ha propiciat la creació de xarxes de suport. Aquest diumenge s'ha posat en marxa la voluntaris Covid-19 Andorra. A Ordino, el jovent de la comissió de festes ha organitzat una xarxa de suport.

Pel que fa a la xarxa de voluntaris Covid-19 (voluntariscovid19andorra.com/), està impulsada per l'Oriol Soriano resident a Andorrà des de fa un parell d’anys. Té els dos primers cursos de Medicina.

Explica que ha decidit que si les autoritats andorranes precisen més endavant, voluntaris per ajudar en tasques relacionades amb la salut donada una possible falta de personal sanitari,es posarà a la seva disposició i demana a la gent que s'hi afegeixi.

A Ordino, seguint l'exemple de la Massana, hi ha la xarxa de suport (roserdordino@gmail.com) que s'ofereix a portar aliments, medicaments o productes de primera necessitat a aquelles persones vulnerables davant el Covid-19 com ara gent gran o amb problemes de salut. Precisament, un grup de joves de la Massana rep aquest diumenge una formació per part de la Creu Roja. Aquesta entitat, coordina una xarxa de suport a escala nacional.

El personal de ADP  (Ambulàncies del Pirineu, telèfon 358888), juntament amb la direcció de l’empresa es compromet a fer les compres de primera necessitat (menjar i/o medicaments) a persones que requereixin ajuda (gent gran, discapacitats) i portar les compres fins al domicili.

Des de Passeja'm (telèfon 340 400)  proposen atendre els gossos efectuant el servei de residència, per tal que aquests pacients no hagin de sortir del seu domicili a satisfer les necessitats fisiològiques de l'animal.

Solidaritat amb els personal sanitari

La convocatòria feta per mitjà de les xarxes socials per sortir als balcons i aplaudir com a mostra de solidaritat amb el personal sanitari es farà aquest diumenge a les vuit del vespre. El dissabte va tenir lloc a les deu de la nit. D'altra banda, el personal sanitari ha rebut capses de canapès amb el missatge "gràcies als serveis mèdics que exerceixen una gran labor al servei de la salut".

 

 

Comentaris (2)

Trending