Es confirmen vuit casos positius més de coronavirus les darreres hores

Professionals del SAAS i mestres de l’Escola andorrana de batxillerat són els més afectats mentre que el cas més greu és el d’un home ingressat a l’UCI

-
-
Els resultats de les proves fetes a sospitosos de coronavirus que han arribat les darreres hores a Andorra han confirmat vuit casos més positius. La immensa majoria dels casos són ara per ara lleus i els més afectats són professionals del SAAS i professors de l’Escola andorrana de Batxillerat. El cas que més fa patir és el d’un home ingressat a l’UCI i que està en estat realment greu.

En global, i lligat a Andorra, ja hi ha ara per ara quinze casos diagnosticats, entre els quals un ja s’hauria refet, és el cas del noi de 20 anys, i un positiu és l’home que es va traslladar amb un infart a l’hospital de Sant Pau de Barcelona. Ara mateix a l’hospital hi ha ingressats quatre positius: la dona de 87 anys que evoluciona favorablement i un fill seu. I l’home de 57 anys amb patologies respiratòries prèvies que ja va ser atès fa un mes, en principi, sense res a veure amb el Covid-19, però que ara sí és portador de la malaltia. En aquest cas, la situació és greu.

Hi ha vuit casos positius que estan fent el seu procés als domicilis. Fins ara hi ha quatre professionals del SAAS que han donat positiu i en relació amb l’entorn de la dona de 87 anys, un contacte de la família també ha donat positiu. Finalment, hi ha tres professors que han estat diagnosticats en les últimes hores, i que tenen a veure amb la filla, ja diagnosticada ahir, i el gendre, que finalment és positiu, de la dona de 87 anys. De fet, haurien estat aquests dos docents els que haurien importat la malaltia pel contacte que van tenir amb uns ciutadans italians en una estada de lleure a l’Aneto.

Hores d'ara hi ha uns 400 contactes en estudi o observació, una xifra que anirà creixent a mesura que es vagi ampliant el contagi

Hores d'ara hi ha uns 400 contactes en estudi o observació. La xifra, que cada cop anirà a més a mida que es confirmin casos o s'ampliï el contagi, és aproximada. Justament, els quatre professionals del SAAS, tots d'infermeria, que han donat positiu, estaven treballant en l'elaboració d'enquestes epidemiòlogiques. Els casos de la dona de 87 anys i de l'home infartat al Pas de la Casa són els que més preocupen per l'amplitud de contactes que es poden haver contagiat i, això, al seu torn, acabi generant un increment de casos de manera progressiva. 

El ministre de Salut, Joan Martínez Benazet, ha assegurat que durant aquesta setmana arribaran de la Xina mascaretes d'un nivell superior de les que es té actualment per tal que els professionals sanitaris puguin protegir-se millor, que no vol dir que no estiguin protegits, ha vingut a dir. "És un tema que preocupa molt", ha afirmat Martínez Benazet que hi ha afegit que per ara es té material suficient però s'està "dosificant" per no quedar-se sense. Com que a la Xina es va produir material sanitari com les mascaretes i els guants en massa i ara la malaltia allí comença a reduir-se, se'n pot exportar.  

Comentaris (9)

Trending