Multifuncional a Andorra la Vella i el complexe de l’FC Andorra a Encamp serien compatibles

Tant el ministre de Turisme com la cònsol encampadana no consideren que s’hagi de triar entre un recinte o altre perquè, a falta d’acabar de fer els estudis pertinents, les dues instal·lacions podrien ser complementàries

Jord Torres i Laura Mas, amb els consellers comunals Xavier Fernàndez i Josep Maria Marot, fent-se una 'selfie'.
Jord Torres i Laura Mas, amb els consellers comunals Xavier Fernàndez i Josep Maria Marot, fent-se una 'selfie'. Gabriel Pérez

El recinte multifuncional públic a Andorra la Vella i el complex esportiu i d’oci que l’FC Andorra projecta a la zona de Prada de Moles d’Encamp podrien ser compatibles. Així ho creuen tant el ministre de Turisme, Jordi Torres, com la cònsol major de la parròquia, Laura Mas. Tots dos, que en privat han mantingut alguna diferència sobre la qüestió, s’han mostrat alineats sobre la qüestió. Consideren que les dues instal·lacions poden ser complementàries.

Torres i Mas s’han manifestat sobre el multifuncional -el d’Andorra la Vella encara no està decidit on acabaria anant, malgrat que cada vegada sembla més fàcil que és faci a l’Estadi Comunal sense descartar del tot la zona de la Margineda- durant la inauguració d’una escultura al ciclisme. Els dos dirigents polítics han coincidit en les seves manifestacions, tot i deixar clar que encara queden coses per analitzar.

Prada de Moles engalanat ara fa uns mesos per 'rebre' el Tour.

Relacionat

El projecte de Prada de Moles inclou un edifici per esdeveniments que “donin vida” a Encamp

El titular de Turisme, que ha evidenciat que no ha pogut veure el projecte presentat pel club tricolor  per a la reforma de les actuals instal·lacions a Prada de Moles, ha considerat que no hauria de tenir “afectació” respecte del multifuncional públic, tot tenint clar, a més, que l’essència del projecte del club de futbol és l’estadi i que aquest “compleixi els requisits imposats” per la UEFA i les altres organitzacions futbolístiques a les quals s’hagi de sotmetre el club.

Tot i això, el projecte, cal recordar, també inclou un edifici annex al camp esportiu, justament per poder albergar tota mena d’esdeveniments, des d’actuacions musicals a convencions. Justament, fonts properes al club han recordat que una de les condicions que havia de complir la reforma era poder albergar, a banda de partits de futbol, altres actes que donessin vida al poble. I en aquest context s’emmarca l’edifici proposat per l’Andorra. Per un context, s’entén que serà més fàcil atreure’ls en un espai tancat, sobretot durant l’hivern, al mateix temps que es protegeix la gespa natural del terreny de joc.

Prada de Moles engalanat ara fa uns mesos per 'rebre' el Tour.

Relacionat

El projecte de Prada de Moles inclou un edifici per esdeveniments que “donin vida” a Encamp

“Poden ser projectes complementaris”, ha indicat Torres, a l’hora de valorar la situació. Almenys, en públic, ha assegurat que la proposta tricolor “de cap manera ha de suposar cap problema”.

Per la seva banda, la cònsol encampadana també ha assegurat que no veu “cap incompatibilitat” entre les dues iniciatives i ha recordat que fa molt temps que des del comú es va posar sobre la taula la necessitat de disposar, a Prada de Moles, d’un complex “que anés molt més enllà d’un camp de futbol”. Ara, “aquest és el projecte que ens ha arribat i el que estem defensant”. Al mateix temps, també ha indicat que s’estan fent totes les anàlisis pertinents per assegurar la idoneïtat del projecte, un treball tècnic pel qual no es volen fixar terminis, justament, per poder tancar-lo de la millor manera possible.

Vista aèria de l'actual Prada de Moles.

Relacionat

El comú continua avaluant la idoneïtat del futur camp de Prada de Moles i el seu annex

Comentaris (10)

Trending