Malestar amb Andorra Telecom per ‘l’aïllament’ telefònic sofert a Canòlich

Malgrat que la companyia ha assegurat que els equips que hi ha destinats a la zona estaven operant correctament, la immensa majoria dels assistents a l’aplec han quedat incomunicats

Enviar un missatge de WhatsApp des de Canòlich ha resultat pràcticament impossible.
Enviar un missatge de WhatsApp des de Canòlich ha resultat pràcticament impossible.

Comunicar-se per alguna aplicació mòbil era complicadíssim per no dir impossible. Fer una trucada resultava una epopeia. Connectar-se a qualsevol xarxa que depengués d’Internet, una utopia i mitja. Si s’estava de sort, en algun punt, tristament, vagament. La majoria de persones que han acudit a l’aplec de Canòlich, i no han estat poques, si han hagut de comunicar-se telefònicament algú altre ho han tingut molt complicat. Les connexions anaven i venien.

El neguit o malestar, que de tot hi havia, amb Andorra Telecom per ‘l’aïllament’ telefònic que almenys aquest dissabte ha sofert la zona del santuari i més avall i tot (hi ha hagut qui ha hagut de baixar fins a Aixovall i tornar a pujar per fer una trucada inevitable o una gestió laboral) ha estat evident. Cert que una part de les persones que han acudit a l’aplec estaven de desconnexió i no els venia d’aquí, encara que en un cas d’urgència hi hagués hagut dificultats de comunicació.

La situació ha sorprès fins i tot responsables diversos del comú de Sant Julià, que no eren conscients de la situació i que en altres ocasions no havien tingut cap dificultat per poder fer les teleconnexions necessàries. En alguns casos s’ha citat alguna avaria o deficiència en el repetidor que hi ha a la zona. Fins i tot s’ha esmentat una eventual sobrecàrrega de la xarxa per l’acumulació de dispositius en una zona poc acostumada a tenir-los.

Però segons que ha sabut l’Altaveu, de les gestions fetes des de la cúpula del comú lauredià amb els més alts càrrecs d’Andorra Telecom no n’ha resultat cap bona nova. Segons els responsables de l’operadora de telecomunicacions, els equips que la companyia té a la zona estaven funcionant a ple rendiment i formalment no hi havia cap anomalia. Cert és que al seu dia s’hauria intentat arribar a un acord amb els responsables del restaurant que hi ha a la zona -avui tancat- per poder reforçar l’equipament públic i no hi hauria hagut manera.

Comentaris

Trending