El forn incinerador no podrà determinar fins aquest dimecres l’abast de l’avaria arran de l’explosió

Els responsables de Ctrasa tenen clar que caldrà canviar un dels tubs de la caldera que s’hauria rebentat, la qüestió és establir quin d’ells i comprovar-ne l’accessibilitat per poder-lo canviar

Instal·lacions de Ctrasa.
Instal·lacions de Ctrasa. ARXIU / SFGA

El centre de tractament de residus (Ctrasa) no podrà determinar fins aquest dimecres l’abast de l’avaria soferta arran de l’explosió que hi va haver a la caldera i que, com a mínim, obligarà a canviar un dels tubs de la mateixa. La qüestió és poder arribar a concloure quin dels tubs és el que va ‘punxar’ i si és prou accessible com per poder-lo canviar amb certa celeritat. En cas contrari, tot plegat s’endarrerirà un temps.

Els responsables de Ctrasa ja tenien clar aquest dilluns a la nit, després de l’incident, que la planta hauria d’estar com a mínim tres dies aturada. Avui per avui, no hi ha cap data per a la represa de l’activitat perquè aquest dimarts només s’ha pogut fer una inspecció ocular externa, però en cap cas s’ha pogut accedir a l’interior del vas atès que la temperatura encara era excessivament alta, al tomb dels 100ºC.

Efectius dels bombers, de la policia i del servei de circulació s'han traslladat fins a la planta incineradora.

Relacionat

El forn incinerador estarà com a mínim tres dies aturat per l’explosió que ha rebentat la caldera

Una vegada aquest dimecres arribin els especialistes en seguretat, es podrà accedir als budells de la instal·lació i llavors sí que es podrà determinar quin és el tub afectat. I caldrà canviar-lo. La qüestió, s’ha dit, és si es tracta d’una canalització fàcilment accessible o no. De tubs ‘punxats’ n’hi ha hagut en altres ocasions, però no amb l’espectacularitat i impacte del que va tenir aquest dilluns.

El forn incinerador aquest dilluns després de l'incident.

Relacionat

El PS demana explicacions per l’accident a la planta incineradora

Fonts de Ctrasa també han explicat que es fan treballs preventius de forma preventiva. I que periòdicament es renoven les instal·lacions o com a mínim s’hi actua perquè se sap que en segons quines condicions fer qualsevol reparació és molt costós -de vegades més tècnicament que no pas econòmicament- i es mira d’evitar aturades innecessàries i anticipar-se a qualsevol eventual problema.

Comentaris

Trending