La CASS tira pel dret amb l’enderroc de la clínica de Santa Coloma i no descarta demanar compensació

El Fons de reserva de jubilació ha publicat l’edicte per a licitar la contractació per a redactar el projecte i construir les proteccions front a la caiguda de blocs rocosos a la zona

P

P.C

Comentaris

Una imatge de l'antiga clínica de Santa Coloma.
Una imatge de l'antiga clínica de Santa Coloma. Toni Solanelles

Es comencen a donar les primeres passes a la clínica de Santa Coloma. I, de moment, ho ha fet el Fons de reserva per la seva banda, i sense descartar demanar una compensació posterior. Concretament, s’ha convocat el concurs per a redactar el projecte i construir les proteccions front a la caiguda de blocs rocosos. Aquest procés es va marcar com a indispensable abans de poder fer cap obra dintre les instal·lacions, amb l’objectiu d’acabar enderrocant l’antic centre hospitalari.

L’enderroc de la clínica de Santa Coloma, si tot segueix el curs que pertoca, podria produir-se l’any vinent. El Fons de reserva, per la seva banda, va acordar el passat 24 d’octubre iniciar aquest primer pas, per prioritzar la seguretat de la zona. Malgrat això, no es renunciar en cap moment a reclamar rescabalament del cost d’aquestes tasques a qui correspongui, quan correspongui.  S’ha de tenir en compte que, des del Govern, es tenia la intenció d’adquirir l’edifici. Per tant, si finalment es materialitzés, s’hauria de compensar econòmicament.

Així, aquest dimecres s’ha publicat l’edicte per a la licitació de la contractació de la redacció del projecte i la posterior direcció d’obra de la construcció de proteccions front a la caiguda de bloc rocosos a la zona. Aquest era el pas inicial abans de poder fer cap actuació dintre de les instal·lacions, a causa del perill que es va avisar que hi havia en aquesta parcel·la.

L'antiga clínica de Santa Coloma.

Relacionat

Govern negocia per convertir l'antiga clínica de Santa Coloma en pisos de preu assequible

La necessitat de fer aquesta protecció va ser requerida pel comú d’Andorra la Vella, que va constatar, mitjançant un informe dut a terme pel ministeri de Territori i Habitatge, que hi havia un risc geològic important per la caiguda de blocs. Per tant, calia protegir els edificis existents i les parcel·les de l’entorn. Per tant, havia de ser el sol·licitant qui havia de construir aquesta barrera abans de fer cap obra al centre, que fa el paper, actualment, de mur pel que fa als blocs.

El ministre Portaveu, Eric Jover, ha assenyalat durant la roda de premsa posterior al Consell de Ministres que aquest és “un projecte complex, i s’ha de mirar la millor manera de desenvolupar-lo”. En contacte continu amb el Fons de reserva de jubilació, es va acordar fer aquestes primeres fases, dintre de les quals està inclosa aquesta licitació. Les intencions de comprar l’edifici, de moment, queden en l’aire, “s’acabarà de decidir si s’adquireix o si s’arriba a un acord per donar-li usos”. Amb tot, la CASS comptava amb els diners per poder iniciar el procés “i continuem treballant per veure com seria la millor manera de lligar l’acord entre les dues institucions”.

Comentaris

Trending