Queixes a l'alça dels comuns per aparició de grafits en espais públics i privats

Serveis de circulació com els de la Massana, per exemple, intensificaran la vigilància per mirar de dissuadir grups de joves de pintar allà on no toca

Pintada en un espai públic d'Arinsal.
Pintada en un espai públic d'Arinsal. POLICIA D'ANDORRA

La policia està rebent les darreres setmanes queixes per par de comuns del Principat -i més puntualment alguns propietaris privats- per l’aparició de grafits en espais on no està previst que hi vagin aquestes pintades, que molt sovint no van més enllà de ser la firma d’algun dels joves ‘creadors’. Això sí, amb el seu renom. Però, certament, hi ha hagut un increment d’aquestes pràctiques en espais o immobles tan públics, sobretot, con en algun cas també privat.

Malgrat que no hi ha una altíssima preocupació, sí que és cert que algunes corporacions, com la de la Massana, han donat instruccions específiques als seus serveis de circulació perquè intensifiquin la vigilància per si localitzen algun jove o grups de joves que estiguin en actitud ‘creativa’, en ‘procés de pintura’, els facin dissuadir de la seva intenció. Una de les qüestions que s’està analitzant és si això ha estat un fenomen puntual derivat de la manca d’activitats producte del confinament i les restriccions hagudes arran de la pandèmia o si l’increment de l’activitat respon a alguna altra circumstància.

grafit escaldes
Imatge d'un grafit en un edifici privat d'Escaldes.

La policia ha fet una advertència simpàtica a través de les seves xarxes socials -en aquest cas via el seu perfil de Twitter- recordant que hi ha situacions que poden acabar sent perseguides a nivell penal. En la majoria de casos es tractaria d’una contravenció penal de danys, que sol suposar una multa equivalent al cost de netejar allò que s’ha pintat. Clar que en funció del cost, la infracció es pot agreujar. En alguns casos s’ha fet netejar les pintades als infractors.

Comentaris (1)

Trending