Una altra ‘icona’ que desapareix: la ‘font de Govern’ no es refarà

Arran de les obres que s’estan fent per la xarxa de calor de FEDA s’ha ja mig desmuntat el punt rodó i cal veure encara quin element s’acabarà col·locant a l’indret en el marc de la remodelació del carrer Doctor Vilanova

Estat a primera hora d'aquesta tarda del punt rodó.
Estat a primera hora d'aquesta tarda del punt rodó.

En pocs dies, dues icones, per dir-ho d’alguna manera, molt properes una de l’altra, hauran passat a millor dia. Si durant la jornada d’aquest dijous s’ha procedit a desmuntar l’estructura metàl·lica de l’antiga plaça de braus, també des de fa algunes jornades s’ha anat desfent, per dir-ho d’alguna manera, la denominada ‘font de Govern’. En aquest darrer cas, les obres de la xarxa de calor de FEDA hi han tingut part de culpa. Però tampoc no encaixava amb les futures actuacions que es volen fer a la zona.

En efecte, les actuacions que es fan a Prat de la Creu per enllaçar la xarxa que FEDA hi estan col·locant al subsòl i que ha de connectar amb la trama que ja s’havia fet a la Baixada del Molí i cap a la Comella, han fet necessari aixecar la rotonda que hi ha a la confluència dels carrers Prat de la Creu i Doctor Vilanova ja esmentats, just davant d’un dels xamfrans de l’edifici administratiu de Govern. Però les fonts comunals consultades han explicat que, a més a més, no casava amb el que es pretén fer en el futur a la zona. Per tant, el punt rodó tal com estava ara es desmuntarà “i no es tornarà a posar perquè ja de base estava molt malmesa”.

FEDA, segons que han confirmat fonts oficials consultades, ja ha fet totes les connexions que havia de fer i ara s’està pendent que s’acabi l’obra civil per poder restablir dilluns a tot estirar la circulació en els dos sentits de la marxa. Però això no afecta la font, que no es tornarà a col·locar. “Com que la zona està pendent de la reforma -l’actuació al carrer Doctor Vilanova i els futurs tres  carrils- ja es valorarà quin element s’hi posa”, han indicat les fonts, que han remarcat que amb el projecte actualment sobre la taula, i que no serà el definitiu, la rotonda actual no quedava degudament centrada en relació amb la distribució futura.

Comentaris (10)

Trending