Ensurt al carrer Prat de la Creu per la caiguda del vidre de l'ascensor públic a causa del vent

Comentaris

Ensurt al carrer Prat de la Creu per la caiguda del vidre de l\'ascensor públic a causa del vent
Ensurt al carrer Prat de la Creu per la caiguda del vidre de l\'ascensor públic a causa del vent

Un bon ensurt és el que hi ha hagut aquesta matinada al carrer Prat de la Creu quan han caigut enmig de la via els vidres d’un dels dos ascensors públics que connecten aquest carrer amb la plaça del Poble. El fort vent que ha bufat especialment de matinada i que encara manté algunes ratxes ara han provocat el trencament dels vidres. Sortosament, no passava ningú ni per la calçada ni per la voravia a aquelles hores -vers les quatre de la matinada- i els equips de salvament han pogut actuar degudament.

 La intervenció dels bombers s’ha perllongat a aquest matí, quan han dut a terme diverses tasques tendents a assegurar la instal·lació i a acabar de retirar trossos de vidres que estaven encara enganxats als marcs i, d’aquesta manera, evitar mals majors. La vorera en front de l’accés a l’ascensor per Prat de la Creu estava degudament controlada per agents de circulació per tal que no s’hi passés mentre s’hi estava treballant. 

Aquest és un dels problemes que ha generat el fort temporal de vent que, afegit a la baixada de temperatures que hi ha hagut -sortosament l’aparició del sol a les hores centrals del dia ha fet minvar la sensació de fred- està dificultant l’activitat habitual. L’episodi de fred s’ha de mantenir i, probablement, encara ha de tenir algunes puntes més severes, per la qual cosa els equips d’emergències mantenen el prec d’extremar les precaucions i desplaçar-se amb molta cura tant si es fa a peu com en vehicle. 

En tots els casos cal anar ben equipat. La falta d’equipament en els vehicles, per exemple, ha causat nombrosos problemes arreu del país. I, especialment per exemple, a Soldeu. A tot el Principat, a més, el risc d’allaus és extremadament alt, amb la qual cosa queda pràcticament prohibit anar en zones de muntanya que no estiguin degudament controlades.

Comentaris

Trending