La minicentral hidràulica d’Aixovall podria abastir fins a 570 famílies de Sant Julià

Govern preveu llençar noves convocatòries a finals d’any perquè es posin en marxa noves infraestructures hidràuliques, així com el Pla Sectorial preveu noves iniciatives que també inclouen plaques fotovoltaiques

https://www.youtube.com/watch?v=01tZ5Q38oiA

La minicentral hidroelèctrica d’Aixovall, que es va posar en marxa l’1 de juliol, ha sigut presentada de manera oficial avui per les autoritats. Aquesta instal·lació, que ja havia estat uns mesos en fase de proves, es preveu que pugui abastir fins a 570 famílies de Sant Julià de Lòria. A més, la ministra de Medi Ambient, Agricultura i Sostenibilitat, Sílvia Calvó, ha assegurat que des de Govern s’obriran noves convocatòries per fer les concessions corresponents i, així, posar en marxa noves infraestructures hidràuliques. Així mateix, el Pla Sectorial preveu que es puguin iniciar nous projectes de plaques fotovoltaiques.

Aquesta central, igual que en el seu moment la d’Arcalís, ha estat impulsada per Govern, responent al model de transició energètica que es busca des de l’Executiu. “Volem augmentar la producció nacional i, així, reduir la gran dependència que tenim actualment d’altres països”, ha afirmat Calvó. En aquesta ocasió, l’electricitat creada es dirigirà directament fins a Sant Julià, una de les parròquies que té una gran aposta per aquest tipus d’energies renovables.

En aquesta mateixa central s’han instal·lat plaques fotovoltaiques que administraran energia per al seu funcionament. “És important que la infraestructura participi del rol exemplar”, apuntava Calvó. D’aquesta manera, també es tracta de fer arribar a la població la importància de generar aquest tipus d’energia, “no únicament per al sector privat, sinó també per al públic”.

El cònsol major de Sant Julià de Lòria, Josep Majoral, ha apuntat que la posada en marxa d’aquesta minicentral no és únicament important de la parròquia, “sinó per a tot el país”. Majoral ha indicat que la intenció del comú és aconseguir ser independents energèticament a nivell nacional, i per això tenen diversos projectes en marxa, tots ells centrats en la producció sostenible.

Comentaris (1)

Trending