FEDA incrementarà la inversió fins a gairebé 32 milions l’any vinent

Tres projectes (l’impuls de noves plantes de cogeneració, l’ETR de la Massana i la millora de les xarxes de distribució) s’emporten les principals partides de despesa

Les obres de la xarxa de calor de FEDA continuaran el 2021.
Les obres de la xarxa de calor de FEDA continuaran el 2021.

FEDA preveu incrementar de forma important la despesa en inversió l’any vinent. La companyia energètica destinarà gairebé 32 milions d’euros en aquest capítol, amb especial importància de la millora de la xarxa i dels projectes de cogeneració, principalment el de la Comella. Es tracta d’un primer pas d’un pla a cinc anys molt ambiciós, amb fins a 118,5 milions entre 2021 i 2025.

A diferència del Govern, on l’obra pública es limitarà de forma important a l’espera de com evolucioni la situació sanitària i econòmica, FEDA afronta el proper exercici amb un volum d’inversions previstes molt important. Arribarà, si es liquida tot el que està estipulat als comptes enviats al Consell General, a 31,9 milions d’euros. Es tracta d’una xifra superior en un 55% al que s’havia previst per enguany: 11,3 milions més.

La companyia preveu invertir fins a 118,5 milions d'euros els propers cinc anys, dels quals 28 en projectes d'energies renovables

Tres són els àmbits on es preveu fer aquesta despesa. Per un costat, la potenciació de la cogeneració, amb 10,8 milions. A banda de continuar amb les obres de la xarxa que s’està desplegant a la zona de la Comella, a Andorra la Vella, la companyia impulsar una altre projecte al Pas de la Casa.

Per altra banda, també s’invertiran 4,9 milions en l’estació transformadora de la Massana. Aquest projecte ha de servir per “seguir treballant en el subministrament i instal·lació dels equipaments elèctrics”.

En tercer lloc, hi ha una dotació de 4,2 milions per a millorar la xarxa. En concret, es continuarà treballant en la construcció d’una doble línia aèria de 110kw i que ha de cobrir 17 quilòmetres de llargada amb doble circuit. De fet, es tracta d’un projecte que s’hauria d’haver realitzat enguany i que va quedar aturat per la crisi sanitària provocada pel coronavirus.

FEDA, de fet, preveu un important esforç inversor no únicament pel 2021 sinó per tot el lustre vinent. Fins al 2025, es calcula que es faran actuacions per un import de 118,5 milions d’euros. D’aquests, 28 en projectes per a treure profit de fonts d’energia renovables o uns 20 en cogeneració, sense oblidar la millora de la xarxa de transport i distribució d’electricitat, amb 47,69 milions d’euros previstos.

Etiquetes

Comentaris (2)

Trending