Empreses de lloguer de vehicles plantegen ‘liquidar’ la flota elèctrica per les tarifes de càrrega

Des d’aquest abril, i vist els problemes econòmics pels quals passa FEDA, s’ha suprimit la gratuïtat dels carregadors públics i s’han establert uns preus-hora que molts usuaris troben excessius

Carregador de FEDA Solucions al carrer de la Unió d'Escaldes.
Carregador de FEDA Solucions al carrer de la Unió d'Escaldes. Toni Solanelles

Que s’ha de pagar, d’acord. Però que les tarifes siguin excessives, tampoc no cal. Aquesta és la reflexió que fan molts dels usuaris de cotxes elèctrics en veure les tarifes que FEDA Solucions ha establert pels carregadors públics que té implantats al Principat. Des d’aquest d’abril la gratuïtat existent fins ara s’ha suprimit. La metàfora que ha usat l’energètica és que per poder continuar invertint i millorant la xarxa de carregadors és necessari establir una tarifa. En resum, que la caixa de FEDA pateix sequera.

Una vegada la filial de la companyia ha comunicat els preus, les tarifes, i això va ser just poques hores abans que entressin en vigor, moltes empreses estan analitzant si surt a compte tenir vehicles elèctrics. Especialment, algunes empreses que es dediquen a llogar vehicles i que tenen una part de la seva flota elèctrica o endollable, com a mínim. Consideren que amb les tarifes establertes, un potencial turista que vulgui llogar un cotxe per fer estada al Principat, no li sortirà gens a compte la càrrega. En funció dels quilòmetres que hagi de fer, fins i tot amb els preus a l’alça dels carburants, sortirà millor el gasoli. O així ho creuen les fonts consultades.

WhatsApp Image 2022 04 02 at 8.00.25 PM

Empreses de vehicles de lloguer ja tenen pensat desfer-se de la flota elèctrica. Sinó totalment de manera molt important. Les tarifes de càrrega van per hores. I en funció del tipus de vehicle i el tipus de càrrega que permeti, es necessiten tantes hores per carregar la bateria que amb el mateix cost es pot fer el ple de gasoil amb un altre tipus de vehicle i el nombre de quilòmetres que es podrà fer amb un i amb l’altre no té res a veure. L’autonomia del cotxe elèctric és molt inferior al de carburant.

Com s’ha dit, no hi ha trams inferiors a l’hora. I les tarifes horàries, han ressaltat les fonts, són molt cares, segons els usuaris, sobretot venint de zero. I això que són els primers en admetre que està bé fer pagar per tal que el servei rutlli i poder-lo, a més, apreciar més i millor. Però 8 euros de tarifa pública l’hora de càrrega accelerada de 22 kW o 15 euros pel mateix temps si es tracta de càrrega ràpida de 50kW es considera massa. Això sí, els preus passen a ser la meitat per als clients amb targeta de FEDA Solucions.

Etiquetes

Comentaris (25)

Trending