Encamp vol recuperar la ubicació de les parades de bus afectades per les obres a les avingudes

Des de la corporació es vol que els vehicles tornin a passar per les places Sant Miquel i dels Arínsols un cop es donin per finalitzats els treballs de millora

Estat de les avingudes aquesta setmana.
Estat de les avingudes aquesta setmana.

El comú d’Encamp espera que en pocs dies es puguin donar per totalment finalitzades les obres de reforma de les avingudes Joan Martí i François Mitterrand, entre l’hotel Rosaleda i la cruïlla amb l’avinguda Príncep Benlloch i el carrer del Mirador. Des de la corporació s’indica que queden ja petits detalls vinculats a les jardineres i al mobiliari urbà. Per això, ja s’ha demanat una reunió amb Mobilitat per demanar que es recuperi com més aviat millor l’antic trajecte dels autobusos pel mig del poble, modificat amb l’inici dels treballs.

Quan es va encetar, ara fa un any, les obres de millora del tram, l’avinguda es va tallar al trànsit, fet que va obligar a suprimir dues parades de bus, ja que els vehicles es desviaven pel carrer Mirador cap a la general 2 i ja no passaven pel centre del poble. Especialment afectats eren aquells usuaris que viuen a la zona més propera al comú o a les Bons. Des del comú s’entén que un cop es donin els treballs per totalment acabats s’ha de recuperar el trajecte habitual.

Per tant, s’ha demanat una reunió amb Mobilitat per fer la petició. La idea és mantenir les dues parades ja existents, una a la plaça Sant Miquel i una altra al costat de l’hotel Rosaleda. Sí que és cert que, a conseqüència dels treballs, en algun cas es desplaçaran, però tot just uns metres. Per exemple, la de plaça Sant Miquel en direcció Andorra la Vella es posarà al costat del nou parc infantil, que queda al costat de l’aparcament descobert.

La trobada ja s’ha demanat perquè les obres, tot i que amb un considerable retard –haurien d’haver estat enllestides abans del pont de la Puríssima- encaren, ara sí, la seva recta final. Encara s’hi treballa i hi ha, segons ha explicat el conseller responsable, Joan-Marc Pifarré, però tot just per polir “petits detalls”. És el cas de parts del mobiliari urbà i alguna rajola que s’ha de col·locar o les jardineres. En aquest darrer cas s’està a l’espera que faci un temps més adequat per posar les plantes que lluiran.

El comú vol oferir a la zona un servei wifi però encara estudia com s'acabarà fent

També falten els fanals. En aquest cas, per un retard en la fàbrica a la qual es van encarregar. Pifarré explica que es tracta d’uns elements bastant específics, perquè incorporen tant càmeres com altaveus i distribuïdors de senyal wifi. Això fa que “només una empresa els fes”. I aquesta ha acabat entregant-los més tard del previst per problemes de producció. El conseller avança a més que la voluntat és que s’ofereixi un servei d’internet però que encara “hem d’acabar de veure com es fa”.

Un cop es tanquin aquests detalls, ja només quedarà fer una neteja d’obra completa de la zona i aplicar el tractament específic per protegir el nou paviment. Llavors ja es podrà dir que els treballs estan acabats totalment i es podrà procedir a la inauguració que “volem fer el més aviat que puguem”.

Sobre la possible sanció que es pugui imposar a les empreses responsables de les obres –Treballs Públics Unitas i Locubsa van guanyar el concurs fent una unió temporal-, el conseller indica que encara no hi ha res en ferm. “Ho estem analitzant”, s’ha limitat a comentar Pifarré.

Comentaris (1)

Trending