Encamp destinarà 90.000 euros a ajudar els comerços del Pas afectat pel tall de l’RN22

El comú aprova bonificar el 7% del que paguen els empresaris al cap de l’any per l’impost de radicació, la taxa d’higiene i els preus públics de la instal·lació de terrasses i d’exposició de mercaderies a la via pública

-
-
El comú d’Encamp preveu destinar 90.000 per ajudar els comerços del Pas de la Casa que van patir afectacions econòmiques producte del tall de la carretera RN22 a l’altura del pont de la Mina. La corporació ha aprovat aquest dijous de manera unànime un seguit de mesures per tal de poder retornar als empresaris que ho acreditin el 7% del que paguen en matèria d’impost de radicació, taxa d’higiene i preus públics de la instal·lació de terrasses i d’exposició de mercaderies a la via pública.

El percentatge esmentat s’ha obtingut calculant el pes que tenen els dies concrets de tall de la carretera amb relació al volum de negoci de tot l’any. El període que va estar tancada la carretera va ser del 28 d’abril fins al 15 de maig, tots dos inclosos. Davant d’això, el comú compta que es poden arribar a sol·licitar el retorn d’uns 90.000 euros, per la qual cosa, la corporació ha acordat també la sol·licitud d’un crèdit extraordinari per l’esmentat muntant.

Les ajudes es podran sol·licitar fins al 30 de juny a través d’un procediment que també s’ha establert durant la sessió de consell celebrada aquest dijous, i en què també s’ha aprovat modificar el calendari tributari parroquial per tal de traslladar la facturació de l’impost de radicació i la taxa d’higiene de radicació del mes de juny al mes de setembre.

Les sol·licituds es podran fer com a molt tard fins al 30 de juny, el comerç ha de justificar que està obert tot l'any i l'empresari peticionari no pot ser deutor del comú d'Encamp

Per poder sol·licitar l’ajut derivat de les pèrdues ocasionades pel tall de l’RN22 cal que el negoci sobre el qual s’hagi de fixar el retorn tributari sigui explotat durant tots els mesos de l’any. En aquest sentit, no serien beneficiaris de les ajudes aquells negocis que aturen la seva activitat en finalitzar la temporada d’esquí. D’altra banda, l’empresari sol·licitant tampoc no pot tenir cap deute contret, de cap naturalesa, amb el comú d’Encamp.

L’abonament tributari s’aplicarà abans que es girin els corresponents rebuts, amb la qual cosa no caldrà, segons el procediment establert, que l’empresari avanci uns diners que després li serien retornats. El titular del comerç haurà de presentar una sol·licitud a tràmits com a molt tard fins al 30 de juny, la qual serà estudiada per l’inspector de comerç als efectes de verificar que el negoci té activitat durant tot l’any. També el departament d’administració farà les verificacions oportunes per resoldre la petició abans de la facturació de l’impost de radicació i la taxa d’higiene de comerç

Un cop resolta la sol·licitud, serà el departament de Finances qui haurà d’aplicar les ajudes sobre les figures tributàries que s’inclouen en les mesures adoptades. Si es disposa de tota la informació, s’aplicarà l’ajuda directament sobre el rebut de la facturació de l'impost de radicació i la taxa d'higiene abans d’enviar-lo al banc. Així, el comerç rebrà el rebut amb l’ajuda ja descomptada.

Comentaris (3)

Trending