Encamp destina 132.000 euros per protegir el nou paviment de l’avinguda François Mitterrand

Els treballs entren dins del 10% legal d’imprevistos i permetran “allargar la durabilitat” del granit col•locat així com facilitar-ne la neteja

Un urbà regula el trànsit a una de les zones on encara es treballa.
Un urbà regula el trànsit a una de les zones on encara es treballa.

El comú d’Encamp invertirà 132.500 euros en el tractament que s’ha de donar al paviment de les voreres de la reformada Avinguda François Mitterrand per a la seva protecció i per fer més fàcil la neteja en el futur. Aquests diners se sumen als ja invertits en la primera fase de reforma de l’eix central del poble, treballs que s’estan ultimant i que han d’estar completament finalitzats al febrer. Bàsicament, el que falta ara és la instal·lació dels nous fanals, que han d’anar arribant durant el mes vinent.

El nou paviment instal·lat és de granit. Fonts comunals han explicat que es tracta d’un material que té un petit problema: és molt porós. Bàsicament, absorbeix fàcilment qualsevol material que hi pugui caure, com ara un xiclet o líquids com oli. Per això, se li ha de fer un tractament especial que “millorarà la seva durabilitat” a la vegada que “facilitarà les tasques de neteja”. Es tracta, de fet, la mateixa actuació que ja s’ha fet a la calçada i que ara es realitzarà en els prop 4.000 metres quadrats de vorera que hi ha entre l’hotel Rosaleda i la rotonda d’enllaç amb l’avinguda Príncep Benlloch.

Els treballs s’han adjudicat aquesta setmana. De fet, s’ha fet una contractació directa per un import de 132.500 euros a la mateixa unió temporal d’empreses que s’ha fet càrrec de la primera fase de la remodelació de les avingudes, Treballs Públics Unitas i Locubsa. S’entén que la xifra entra sense problemes en el percentatge previst per la llei en cas d’imprevistos. “La idea és evitar la sensació de brutícia que es pot produir. De fet, entenem que així s’allarga la bellesa del material”, han apuntat a Altaveu des de la corporació parroquial.

El tractament s’anirà aplicant durant les properes setmanes. De fet, aquests darrers dies s’han ultimat els darrers detalls del projecte, amb la col·locació de diferents elements de mobiliari urbà que restava pendent. D’aquesta forma, tot ha de quedar enllestit a l’espera que, al llarg del mes de febrer, vagin arribant els nous fanals, que s’han endarrerit per problemes de fabricació. S’aniran instal·lant segons vagin arribant.

Pel que fa a les conseqüències que per a les empreses adjudicatàries pot tenir l’endarreriment de la finalització dels treballs –havien d’estar enllestit abans del pont de la Puríssima-, el comú encara està analitzant la informació aportada per les dues societats. En funció d’aquesta, s’acabarà de determinar si hi ha o no raons justificables per al retard o si, pel contrari, s’ha d’imposar alguna penalització.Obres per protegir un talús a l’entrada de les Bons

El comú millorarà la protecció d’un dels talussos d’entrada al nucli històric de les Bons. En concret, hi destinarà 52.000 euros per instal·lar una xarxa de protecció al mur que hi ha al carrer de Sant Romà, just al costat de la finalització del passeig de Mojácar. La voluntat és donar més seguretat a la zona, ja que en els últims mesos s’havia detectat la caiguda de petites pedres, en especial els dies de pluja.

Etiquetes

Comentaris (6)

Trending