En llibertat el joier detingut fa quatre mesos acusat d’abusos a una menor

La Batllia ha decretat l’alliberament provisional de l’empresari donada l’absència de proves més enllà de la declaració de la suposada víctima

Un cotxe policial i el vehicle del Consell Superior de la Justícia amb què es van traslladar els fiscals a l'establiment on es va produir la detenció.
Un cotxe policial i el vehicle del Consell Superior de la Justícia amb què es van traslladar els fiscals a l'establiment on es va produir la detenció.
El joier detingut el 10 de setembre i empresonat des de dos dies després acusat d’un suposat abús a una menor ha estat posat en llibertat aquesta tarda. El Tribunal de Corts ha decretat l’alliberament provisional de l’home, de 50 anys, donada l’absència de proves incriminadores més enllà de la declaració de la suposada víctima, amiga del fill del processat i que tot sovint acudia a l’establiment que regenta l’home, que és on va ser arrestat.

L’home ha deixat el centre penitenciari vers les 3 de la tarda, després que se li hagi comunicat l’aute de llibertat. Feia dies que el processat esperava ser alliberat però justament avui, segons les fonts, no esperava pas que se’l deixés sortir de la Comella. Això sí, la instrucció del cas continua i, per tant, no es descarta que hagi d’acabar seient a la banqueta dels acusats en el marc d’un judici. No consta que s’hagi imposat cap mesura cautelar, més enllà de la prohibició d’entrar en contacte amb la menor.

El processat ha mantingut des del primer moment, ja quan la policia va muntar un important desplegament a la joieria el 10 de setembre, en presència fins i tot de dos fiscals adjunts i el comissari responsable de l’àrea de policia criminal, que tot plegat era una invenció de la menor. Ha estat la declaració de la nena, complementària a la denúncia inicial, l’element que essencialment ha mantingut el joier a la presó durant aquests quatre mesos.

En pocs dies la Batllia hauria hagut de decidir prorrogar (o no) l’empresonament provisional de l’home. Però ja no s’ha escaigut. L’aute de llibertat provisional del Tribunal de Corts, deixaria clar, segons algunes de les fonts consultades, que és l’absència de proves el motiu de l’alliberament, en considerar que amb els element que hi ha sobre la taula no estava justificada la privació de llibertat.

La decisió judicial arriba fins i tot abans que s’hagi oficialitzat el resultat de l’anàlisi dels diversos dispositius electrònics que se li van comissar al seu dia, tan a l’establiment que regenta com al seu domicili personal. Justament, l'òrgan judicial també retreu en certa manera a la policia que quatre mesos després de la detenció no s'hagi fet l'informe preceptiu relatiu a l'anàlisi dels objectes comissats i allò que pogués contenir.

Comentaris (3)

Trending