En Comú per Encamp treballa en una nova concessió per seguir millorant les estacions d’esquí de la parròquia

La voluntat de la candidatura és treure un concurs internacional el pròxim mandat

Els candidats d'En Comú per Encamp a Grau Roig.
Els candidats d'En Comú per Encamp a Grau Roig.
“La neu és i ha de seguir sent el motor de futur d’Encamp i del Pas de la Casa”, ha manifestat el candidat a cònsol menor d’En Comú per Encamp, Joan Miquel Rascagnères, aquest diumenge des de peu de pistes de Grau Roig i, precisament, en una jornada de gran afluència a l’estació. Per aaquest motiu, la candidatura té clar que “ara és el moment” de treure unanova concessió perquè gestioni les estacions i segueixi “millorant la qualitat” que s’ofereix als esquiadors.

Tal com ha recordat Rascagnères, a la concessió actual, que ostenta Saetde, li queden 18 anys, un espai massa curt de temps en el sentit que podria limitar que la societat seguís fent inversions als dos sectors. En Comú per Encamp té clar que “s’ha d’assegurar” que se segueixin renovant i millorant les estacions de la parròquia, motiu pel qual ja té molt avançat el treball per obrir un concurs públic internacional durant elpròxim mandat, “que donaria encara més vida al sector de la neu de la
parròquia”.

La idea és rescindir el contracte amb Saetde de manera acordada i “preservant els drets”, tant del comú com de la societat. A partir d’aquí, s’obriria el concurs, al qual s’hi podrà tornar a presentar Saetde si així ho considera, per obrir una nova concessió a 50 anys vista. L’oferta guanyadora, ha assegurat Rascagnères, “haurà de tenir en compte el passat i el que ha fet Saetde tots aquests anys”. Si no es fa aquesta nova concessió i es deixa expirar l’actual, es corre el risc que Saetde deixi d’invertir i, en conseqüència, “després costarà més trobar un nou concessionari”, ha plantejat Rascagnères. Per tot plegat, “és el moment de donar un nou impuls” al sector.

Rascagnères ha estat acompanyat a Grau Roig per la cap de llista, Laura Mas, el número 5, Josep Maria Marot, el número 7, Andreu Riba, i el número 9, Joan-Marc Pifarré.

Etiquetes

Comentaris

Trending