Veïns de l’avinguda d’Enclar denuncien el soroll desmesurat que fa anys que aguanten d’una empresa

(AMB VÍDEO) Alguns dels residents en aquell punt de Santa Coloma asseguren que fa anys, prop d’una dècada, que truquen tot sovint a la policia per denunciar l’incompliment dels horaris que fa una companyia de manipulació d’acers

Una imatge de l'empresa.
Una imatge de l'empresa.

Fa prop d’una dècada que abans o després no hi ha setmana que no hagin de trucar, un veí o altre, a la policia per advertir del soroll desorbitat que consideren que fa una empresa que hi ha a l’avinguda d’Enclar, a Santa Coloma. Els veïns consideren que no es respecten els horaris de descans del veïnat, més enllà que estan segurs que els decibels que emeten estan molt per sobre d’allò permès. La policia i el ministeri de Salut, entre altres, estan al corrent de la situació.

Lamenten els veïns -i sobretot hi ha un edifici a tocar on hi resideix força gent gran i infants- que no hi ha manera de poder conciliar el son. Ho posen en relleu ara per dos motius. El més evident, el fet que no hi ha dia que passi que el soroll es torni insuportable per a un o altre veí. El segon element són les manifestacions fetes dissabte passat al peu de la planta de reciclatge de cartró que es va cremar a la Comella per la cònsol major d’Andorra la Vella, Conxita Marsol, en relació amb el fet que s’ha de reflexionar sobre la ubicació de determinades instal·lacions.

Cada cop que es presenta la policia a l’empresa, “durant uns dies, potser uns pocs mesos, respecten els horaris”

Diuen els ciutadans que malden pel soroll que fa l’empresa que el comú -i les autoritats que pertoqui- haurien d’analitzar també si certes activitats s’han de poder desenvolupar al bell mig de nuclis urbans o cal convidar-los a instal·lar-se en polígons industrials o similars. Creuen que hauria de ser el cas d’empreses com les que els afecta. A no ser que estiguin disposades a complir -perquè asseguren els veïns que no ho fan- fil per randa els horaris i l’emissió de contaminació acústica.

En efecte, les fonts veïnals confirmen amb imatges que abans de les 7 del matí molts dies l’activitat ja és frenètica. “I tot sovint a les 11 de la nit encara piquen ferros. És extenuant.” Asseguren aquests veïns que reclamen una solució al seu maldecap que cada cop que es presenta la policia a l’empresa, “durant uns dies, potser uns pocs mesos, respecten els horaris”, això sense posar-se a valorar si en horari diürn els decibels emesos serien els autoritzats. Però que després la situació torna a descontrolar-se. El peix que es mossega la cua.

També posen en relleu, per exemple, que fa pocs dies des de la mateixa indústria es feien cremes de plàstics. Advertida la situació davant el ministeri de Salut, s’han deixat de cremar dits plàstics. “Però no podem estar així permanentment”, clamen els veïns, cansats d’una situació que fa anys que dura. “Fins i tot la policia deu estar cansada, perquè de trucades n’han hagut de rebre un munt”, ironitzen.

Etiquetes

Comentaris (6)

Trending