Els treballadors de Montmantell acomiadats cobren el mes d’abril que se’ls devia

Autocars Andorra, controlada ara per l’entorn de l’empresa que ha sol·licitat la fallida, mira de repescar els conductors que es van fer fora

La seu empresarial de Montmantell a Prat de la Creu.
La seu empresarial de Montmantell a Prat de la Creu. ALTAVEU

Els treballadors, essencialment xofers, als quals els responsables de Montmantell van comunicar el 2 de maig que a partir de l’endemà no calia que tornessin als seus llocs de treball perquè l’empresa tancaven, han percebut via transferència bancària aquest divendres el salari que se’ls devia del mes d’abril. El que no han rebut, segons alguns dels empleats afectats, és el corresponent als dos dies treballats de maig i la part proporcional de vacances o el que pertoqués de liquidació.

Alguns d’aquests treballadors havien acudit aquesta mateixa setmana a Inspecció de Treball i estaven preparant ja accions legals per reclamar el que Montmantell els devia. L’abonament de la mensualitat d’abril s’ha fet des del compte bancari que té l’empresa que el 3 de maig va sol·licitar la fallida a les autoritats judicials. Encara no ha transcendit la decisió de la Batllia en relació amb la petició.

El que no han rebut, segons alguns dels empleats afectats, és el corresponent als dos dies treballats de maig i la part proporcional de vacances o el que pertoqués de liquidació

La immensa majoria dels treballadors que han cobrat ara havien aterrat a Montmantell després que la Hispano Andorrana fes fallida i sense, com aquell que diu, se’ls demanés si els interessava seguir a la companyia que ara tramita també l’eventual fallida. En tot cas, un grup d’empleats continua endavant amb la preparació de les eleccions legals tant pels serrells de deute que encara té contrets Montmantell com personar-se en la fallida de la Hispano.

En efecte, en aquest últim cas, promogut per la CASS atès l’important deute que l’operadora de transport tenia contret, en decretar-se la fallida es va quedar a deure als treballadors tant el muntant corresponent a la liquidació com la multitud de dies de festa o vacances que tenien acumulats sense fer. I això és el que es vol reclamar a través del saig que actua com a controlador per ordre de l’autoritat judicial.

Un dels aspectes que ha sobtat als xofers que aquest divendres han vist saldat el deute de la mensualitat d’abril és que l’entorn de Montmantell que ara controla l’empresa Autocars Andorra 2011, aliada d’Hife al Principat, hauria demanat a alguns dels conductors que fins ara no havien cobrat l’abril i encara tenen altres deutes pendents procedents de la Hispano Andorrana que s’apuntin al repte de la nova empresa. Molts, però, ja tenen feina en alguna de les altres companyies de transport del país.

Comentaris (2)

Trending