El secretari d’Estat per a la Transformació Digital presideix la filial d’Andorra Telecom

Diquital, com a societat, està radicada al centre Nexus de Santa Coloma encara que l’operativa comercial la té desplaçada a l’edifici dels Arcs de la Massana

César Marquina lidera també l'Agència Nacional de Ciberseguretat.
César Marquina lidera també l'Agència Nacional de Ciberseguretat. Toni Solanelles

El secretari d’Estat per a la Transformació Digital, César Marquina, que alhora és treballador en excedència d’Andorra Telecom, presideix l’empresa filial de l’operadora de telecomunicacions dedicada a l’assessorament per a la digitalització de les empreses. Diquital es va constituir durant el mes de febrer i te la seva seu social al centre Nexus de Santa Coloma, encara que la seva operativa comercial la desenvolupa des de l’edifici dels Arcs de la Massana. I aquesta operativa no s’ha posat en marxa fins fa poques setmanes, el mes d’abril, causant un cert malestar entre les empreses del sector tecnològic, que veuen en Diquital un competidor deslleial.

El soci únic de Diquital és Andorra Telecom. I són tres homes d’estreta vinculació amb la companyia els qui lideren des del punt de vista societari la companyia -a banda de Marquina a la presidència, Josep Antoni Ambatlle ocupa la vicepresidència i Toni Rodríguez és el secretari- i també el CEO està clarament vinculat a Andorra Telecom. Al capdavant de Diquital des del punt de vista executiu hi ha Josep Vilana. Marquina, la presència del qual com a president de la societat ha sobtat enormement, és també el màxim responsable de l’Agència estatal de ciberseguretat, matèria en la qual també assessora Diquital.

De fet, la filial d’Andorra Telecom té en el seu objecte social un ampli ventall d’activitats que pot fer. I sí, trepitja la feina de moltíssimes empreses privades ja radicades al país. Assessorament, consultoria, auditoria i formació en seguretat i protecció de dades personals. Venda de material, instal·lació, manteniment, supervisió i gestió d’elements, sistemes i equips de control i seguretat electrònica i digital. Hi ha un munt d’activitats per a la qual es reserva el dret d’operar. Per exemple, comercialització, disseny, execució i gestió de projectes i pàgines web, així com la seva integració en xarxes socials.

Una de les rates a la zona del carrer Fiter i Rossell.

Relacionat

Malestar veïnal per la presència de rates al carrer Fiter i Rossell de la capital

Tot plegat no fa més que fer créixer el malestar del sector privat, que denuncia que Andorra Telecom, abusant de la seva posició dominant en el mercat, com a operadora única en règim de monopoli, mira de menjar-se qualsevol altre mercat o negoci que pugui llindar a la seva activitat principal que, consideren els empresaris privats, hauria de ser única i sense entrar en competència desigual.

Comentaris (12)

Trending