Saetde es queda al marge del projecte del Carroi i està a l’expectativa del comú d’Encamp

L’empresa gestora de les estacions del Pas de la Casa i Grau Roig està immersa en donar garanties al turista internacional perquè vingui el proper hivern a Andorra i aparca grans inversions per al proper any

Les pistes del Pas de la Casa, nevades a l'hivern.
Les pistes del Pas de la Casa, nevades a l'hivern. Grandvalira

Saetde, almenys per ara, es queda al marge del projecte de construcció del telefèric al pic de Carroi que impulsen els comuns d’Andorra la Vella i la Massana. Alhora, l’empresa que gestiona les estacions d’esquí del Pas de la Casa i Grau Roig està a l’expectativa dels passos que faci properament, suposadament, un altre comú, en aquest cas el d’Encamp, que en el marc del concurs per ampliar la concessió del domini esquiable podria voler sortir de la societat, de la qual té un terç de les participacions.

Fonts de la companyia han assegurat que el proper any no pretén dur a terme cap inversió important. La incertesa generada per la Covid així ho aconsella. En aquest sentit, Saetde està totalment implicada en buscar les fórmules adients per “donar seguretat i garanties al turista internacional” perquè aquest hivern torni al Principat. Alhora, però, és una etapa d’esperar i veure i com a mínim en els propers dotze mesos, potser una mica més hi tot, no es faran grans actuacions.

D’aquí que ni amb les aliances que al seu dia s’havien mig plantejat, Saetde no pensa concórrer al concurs per al telefèric al Carroi. Cert que no se saben els detalls concrets. Però, d’entrada, no hi ha cap previsió d’entrar en aquest projecte. En canvi, sí que és possible que el comú d’Encamp surti de Saetde. La cònsol encampadana, Laura Mas, va anunciar en una entrevista a Andorra Televisió que la corporació voldria deixar les seves participacions en la societat gestora de les estacions d’esquí encampadanes.

Les fonts de Saetde consultades, properes als socis privats de la companyia, han assegurat no tenir informació formal, oficial, del comú d’Encamp sobre la seva intenció de sortir de l’accionariat de la companyia. Ara, sí que sembla clar que “el nou comú diu que millor estar fora d’empreses privades. I millor estar com administració pública cobrant un cànon i tenir un pla d’inversions acordat”. Saetde està doncs a l’expectativa de com es plasmarà aquesta voluntat, segurament, en el concurs que es preveu per ampliar -o atorgar de nou- la concessió dels dominis esquiables.

Comentaris (2)

Trending