Saetde descarta per ara participar en el projecte del telefèric a Carroi

La societat que gestiona les pistes d’esquí del Pas de la Casa, Grau Roig i Arcalís frena les inversions el proper any i mig davant la incertesa del coronavirus

Una imatge del Carroi.
Una imatge del Carroi. ARXIU

La societat que gestiona les estacions d’esquí del Pas de la Casa, Grau Roig i Arcalís ara per ara descarta participar en el projecte del telefèric al pic de Carroi. De fet, la decisió va més enllà, i és que Saetde, davant la incertesa que està provocant el coronavirus, ha decidit frenar les inversions en vista al proper any i mig. Farà el mínim necessari per mantenir el normal funcionament de les infraestructures bàsiques per al seu negoci però no té previst realitzar cap altre projecte.

Diverses fonts han confirmat la prudència amb què es mou Joan Viladomat i el seu entorn empresarial, tant a Saetde directament com a d’altres societats que hi estan estretament vinculades com pot ser Pas-Grau Internacional (PGI), que també està a l’expectativa de l’evolució del virus més enllà d’Andorra, és clar, o Nevasa. La frenada de Saetde també tindrà repercussió en Grandvalira, que ajustarà també molt molt el seu ritme inversor. És un dels paradigmes amb què haurà de jugar el nou director general de la companyia, l’expert en màrqueting Juan Ramón Moreno que justament aquest dilluns s’incorpora al seu nou lloc de treball.

Saetde està extremadament preocupat l’impacte de la Covid, tant a nivell sanitari, impulsant la decisió que Grandvalira retorni el cost del forfet a aquells que l’adquireixin en un període determinat si hi ha qualsevol rebrot de la pandèmia, una decisió que també busca generar confiança, com en la repercussió econòmica, que en cap cas es considera menor. La propera temporada hivernal de ben segur que s’agafa amb absoluta cautela davant els molts interrogants que es presenten.

Caldrà veure quan es convoca finalment el concurs per al giny al Carroi. Però per ara no es compta amb Saetde. De fet, la previsió era que la societat encampadana fes tàndem amb Doppelmayr per impulsar una proposta de telefèric. La filial andorrana del constructor de ginys austríac no preveu la participació de Saetde en el projecte vist la decisió d’aquesta d’actuar amb moltíssima prudència i no arriscant financerament més del compte.

Comentaris (9)

Trending