El nou sindicat que es perfila a l’hospital té intenció d’actuar en contra del nou conveni laboral

Aixoplugats per l’USd’A, aquesta nit s’ha de triar la junta de la branca sanitària, que pretén optar a les properes eleccions per escollir delegats dels treballadors i el nou comitè d’empresa del SAAS

El SAAS ja té el conveni vigent.
El SAAS ja té el conveni vigent. Toni Solanelles

El nou sindicat que s’està articulant al tomb de l’hospital, i que formalment serà la branca sanitària de la Unió Sindical d’Andorra (USd’A), pretén tancar aquest vespre la seva primera junta i un dels seus objectius és actuar en contra del nou conveni laboral, respecte del qual veuen diverses deficiències alhora que consideren que té la validació dels treballadors del Servei Andorrà d’Atenció Sanitària (SAAS) perquè el comitè d’empresa actual no l’ha sotmès a referèndum.

Els promotors de l’esmentat sindicat es reuneixen aquesta nit i constituiran formalment la junta i la branca sanitària de l’USd’A, que té com a objectiu ben pròxim participar en les eleccions de delegats de personal i del comitè d’empresa, que s’han de celebrar ben aviat, i que ha de servir per renovar, justament, l’equip que ha negociat el conveni col·lectiu i que els impulsors del nou sindicat no veuen clar.

El líder de la Unió Sindical, Gabriel Ubach.

Relacionat

L’USdA considera que el conveni col·lectiu al SAAS no és vàlid sense consulta als treballadors

De fet, segons que ha explicat el secretari general de l’USd’A, Gabriel Ubach, la voluntat és o bé impugnar el conveni o fer denunciar-lo i negociar-ne un de nou una vegada surti escollit el nou comitè d’empresa. Entre els dos procediments hi ha una diferència jurídica notable. Impugnar un conveni comporta deixar-lo sense efecte sempre que així ho declarin els tribunals. En el cas de la denúncia, vol que es considera que no serveix i que se n’ha de negociar un altre o, almenys, que s’ha de modificar.

Ubach ha recordat que el conveni no ha estat sotmès a la validació dels treballadors i que “la llei no diu com s’ha de fer un conveni col·lectiu” i, per tant, els representants sindicals entenen que, seguint el dret comparat, caldria haver-lo sotmès al parer dels empleats. A més, ha avançat el secretari general de l’USd’A, hi ha molts dubtes sobre la legitimitat del comitè d’empresa que ha negociat el pacte laboral atès que hauria estat escollit sense que hi hagués el quòrum necessari.

Comentaris

Trending