L’USdA considera que el conveni col·lectiu al SAAS no és vàlid sense consulta als treballadors

El seu líder, Gabriel Ubach, carrega amb duresa contra l’expresident del comitè d’empresa, Manuel Medina, que havia criticat el moviment sindical intern: “Només li ha faltat dir que ‘con Franco vivíamos mejor’”

El líder de la Unió Sindical, Gabriel Ubach.
El líder de la Unió Sindical, Gabriel Ubach.

“Només li va faltar dir ‘con Franco vivíamos mejor’”. Amb aquestes paraules ha expressat el secretari general de la Unió Sindical (USdA), Gabriel Ubach, el seu enuig amb l’expresident del comitè d’empresa del SAAS, Manuel Medina, que va carregar contra l’intent d’articular un sindicat dins la parapública. El líder de l’entitat ha carregat amb duresa contra Medina i ha afirmat que el conveni col·lectiu presentat aquest dimarts no és vàlid, ja que no ha estat sotmès a aprovació entre els treballadors. Per això, no es descarta fer alguna acció legal.

Ubach ha deixat clar que des de l’USdA “avalem que es faci un conveni col·lectiu entre el SAAS i els seus treballadors”, però no pas “d’aquesta forma” perquè “les formes no són correctes”. Ha recordat que des del moviment d’empleats que s’estan organitzant amb el suport del sindicat “es va demanar una reunió amb el comitè d’empresa i es va denegar”. I també ha lamentat que encara cap dels empleats ha pogut tenir accés a l’acord presentat.

Presentació del conveni col·lectiu del SAAS.

Relacionat

Sis-cents sanitaris milloraran un 5% el sou base abans de final d’any amb el primer conveni del SAAS

“Per poder fer un conveni s’ha de sotmetre a votació entre tots els treballadors. És el que es fa a tot arreu del món. Només així es pot donar per vàlid. Si no, per a què serveix?”, ha comentat el líder sindical. Per tant, ara per ara, l’USdA considera que el document no pot ser encara d’aplicació.

Ubach s’ha mostrat especialment molest amb Medina. Ha qualificat de “desafortunades i fora de lloc” les crítiques que l’expresident del comitè d’empresa va dirigir al moviment sindical que s’està articulant dins la parapública sanitària. Unes paraules que, assegura, són dignes d’una altra època. “Li va faltar dir que ‘con Franco vivíamos mejor’”, ha etzibat, tot defensant que l’USdA “està completament legitimitat per interpel·lar el comitè”. Per això, ha qualificat Medina de “l’única vergonya de tot aquest afer; si tingués dignitat i amor propi, no hauria dit el que va dir”.

El doctor Manuel Medina en l'acte d'aquest dimarts.

Relacionat

El comitè d’empresa qualifica d’“impresentable” i “penós” el sindicat que s’està creant al SAAS

Des del sindicat, per tant, no es considera vàlid l’acord. De fet, fins i tot es plantegen fer un pas més. “Estem estudiant si legalment es pot fer alguna acció”, ha avançat. Per tant, no es descarta impugnar el conveni col·lectiu, en funció del que els indiquin els seus assessors.

Etiquetes

Comentaris (3)

Trending