El comitè d’empresa qualifica d’“impresentable” i “penós” el sindicat que s’està creant al SAAS

El fins fa poc president de l’òrgan de representació dels treballadors carrega durament contra el moviment sindical que s’està creant a l’hospital

El doctor Manuel Medina en l'acte d'aquest dimarts.
El doctor Manuel Medina en l'acte d'aquest dimarts. Toni Solanelles

El fins fa poc president del comitè d’empresa del Servei Andorrà d’Atenció Sanitària (SAAS), el pediatra recentment jubilat Manuel Medina, ha carregat durament aquest dimarts contra el moviment que hi ha entre el personal de l’hospital per crear un sindicat que, a l’aixopluc de l’USd’A, defensi també interessos dels treballadors de la institució. Medina ha assegurat que “és penós” el moviment que hi ha i ha afirmat que és “molt impresentable fer coses com s’han fet”.

Medina i el director general del SAAS, Josep Maria Piqué, han estat interpel·lats sobre l’articulació del nou sindicat durant la presentació del conveni col·lectiu del SAAS. Piqué ha capejat la pregunta amb certa cortesia venint a dir que no està al corrent de la situació i, sobretot, deixant clar que l’únic interlocutor de la direcció en representació dels treballadors és el comitè d’empresa.

En canvi, el fins ara president del comitè d’empresa ha estat molt més dur i contundent. I clarament les seves paraules han semblat representar el conjunt de l’organisme de representació, ja que altres representants del comitè han arrencat a aplaudir o compartir sense embuts les paraules de Medina. El pediatra ha recordat que “els sindicats estan regulats per llei i tres persones poden muntar un sindicat”.

Però a partir d’aquí ha defensat perquè considera que el comitè d’empresa és l’òrgan més qualificat per negociar -ho ha contraposat amb el fet que també s’hauria pogut impulsar un sindicat de metges i no és el cas- i ha lamentat amb fermesa i sense embuts com s’ha estat articulant un moviment sindical que les properes setmanes s’hauria d’acabar de perfilar. Almenys aparentment.

Etiquetes

Comentaris (3)

Trending