El nou Punt de Trobada posposa ara la posada en marxa fins a l’estiu

Encara que els responsables d’Epizen asseguren que les obres avancen “a bon ritme”, els treballs no permeten ni molt menys activar les primeres plantes aquest mes com es pretenia després de diferents ajornaments

Estat actual de les obres.
Estat actual de les obres. Toni Solanelles

Ni Puríssima ni Nadal. I ara tampoc Pasqua. Encara que els responsables del futur centre comercial Epizen, el nou Punt de Trobada, afirmen que “els treballs avancen a bon ritme” és més que evident que no s’està en condicions d’obrir a final d’aquest mes com es va anunciar després de diversos ajornaments. Ara, la posada en marxa de les plantes baixes, per motius de seguretat segons els responsables, es posposa a l’estiu. I ja es veurà.

Els responsables del nou complex comercial i els tècnics d’obra han fixat el proper estiu per a l’obertura per tal de garantir la seguretat de tot el conjunt. “Els treballs avancen a bon ritme, un centre comercial d’aquestes dimensions sol construir-se en 36 mesos i nosaltres ho farem en 18”, afirma Edgar Martínez, director d’Epizen. “Hem decidit esperar fins a l’estiu per a l’obertura per garantir que la seguretat serà màxima, tant en l’edifici com en els accessos”, ha afegit. 

EPIZEN exterior 2022.03.09
Simulació de com haurà de ser l'exterior del centre comercial.

Els treballs de construcció d’Epizen continuen avançant amb la col·locació a l’exterior de la segona pell que atorgarà al nou centre comercial la imatge d’edifici singular. Des de fa uns dies s’estan instal·lant els ancoratges en els que se subjectaran les estructures que suportaran els panells que donaran a Epizen una imatge única i singular, i que serà del tot visible durant les properes setmanes.

A l’estiu, segons les previsions que fins ara no han estat gaire encertades, entraran en funcionament les plantes baixa, primera i segona, on hi haurà un gran supermercat, moda, esports, electrònica de consum, perfumeria, parament de la llar, òptica i restauració

El nou centre comercial, de 54.000 metres quadrats en el seu conjunt, obrirà en dues fases. Dels 27.000 m2 destinats a espai comercial i de restauració, se n’obriran al públic un total de 15.000 en la primera fase mentre que els 12.000 restants, entre els quals destaca una gran zona de restauració i una terrassa a l’aire lliure a la planta superior habilitada per concerts i espectacles s’obriran en la segona fase. 

A l’estiu, segons les previsions que fins ara no han estat gaire encertades, entraran en funcionament les plantes baixa, primera i segona, on hi haurà un gran supermercat, moda, esports, electrònica de consum, perfumeria, parament de la llar, òptica i restauració. La resta de plantes s’inauguraran en la segona fase i incorporaran a l’oferta d’Epizen botigues especialitzades, de ‘home improvement’, una àrea de restauració amb diferents espais i ambients gastronòmics, i un ‘roof top’ amb capacitat per acollir actuacions musicals i esdeveniments. 

L’obertura de la primera fase donarà feina a més de 300 persones i quan el complex estigui en ple funcionament hi treballaran mig miler de professionals entre personal de vendes, logística, administració, manteniment i altres departaments, tant de Grup Pyrénées com dels operadors que seran presents al nou centre. Fa uns mesos Grup Pyrénées va començar a contractar part d’aquests empleats. Actualment al voltant del 70% de l’equip s’ha incorporat al nou projecte amb l’objectiu de formar-se en les diferents àrees de treball mentre arriba l’obertura. 

EDIFICI SEGUR

Els danys i mancances estructurals que presentava l’edifici que acollirà el futur centre comercial Epizen, i que van anar apareixent a mesura que es duia a terme l’enderroc, van alentir el calendari previst per als treballs de reforma i condicionament de l’immoble. La necessitat de rectificar, reforçar, reconstruir i sanejar els elements malmesos, inestables o que no complien les mesures de seguretat ha afectat el ritme dels treballs

A aquest fet cal afegir-hi l’endarreriment en l’arribada d’alguns materials de construcció. Tot plegat ha dut a Grup Pyrénées a fixar l’obertura del nou centre per a l’estiu, quan es pugui garantir la seguretat de l’immoble i la dels treballadors i clients. Les zones comercials interiors, manté la propietat, estan pràcticament enllestides mentre que en paral·lel avancen els treballs de l’exterior.

Etiquetes

Comentaris (5)

Trending