“M’agradaria que sabéssiu que no heu fet res malament, que no és culpa vostra”

El director general d’Andbus envia una carta als empleats acomiadats de la companyia i també als que es queden per explicar-los la situació i la fórmula a partir de la qual s’ha triat les persones afectades per l’expedient col·lectiu

La seu central d'Andbus, a la Borda Nova d'Andorra la Vella.
La seu central d'Andbus, a la Borda Nova d'Andorra la Vella. Toni Solanelles

“M’agradaria que sabéssiu que no heu fet res malament, que no és culpa vostra, i que segurament no és culpa de ningú, però ho tenim a sobre igualment. Vull que sapigueu que si no es donés aquesta situació tan excepcional no estaria passant això, que sou gent molt vàlida i que estem contents amb vosaltres, que hem estat orgullosos de treballar plegats, i que sou i seguireu sent dels nostres, que aquí seguirà sent casa vostra en el futur.”

El director general (CEO) d’Andbus, Dani Vinseiro, ha fet arribar una carta als treballadors als quals els darrers dies se’ls ha comunicat que causaran baixa de l’empresa, però també a aquells que es queden, per explicar-los la situació que viu la companyia i, també, entre altres coses, la fórmula a partir de la qual es va triar les persones incloses en l’expedient d’acomiadament col·lectiu.

Una imatge de la seu central de Novatel-Andbus.

Relacionat

Treball accepta l’acomiadament col·lectiu sol·licitat per Andbus

“Als companys que no seguireu amb nosaltres, us informo que el departament de recursos humans contactarà amb vosaltres a partir de dilluns per fer un seguiment, i acompanyament de cada situació i donar un cop de mà en la mesura del possible bé sigui ajudant a redactar currículums o buscant opcions de sortida, feina o ajudes que puguin existir”, explica Vinseiro. “Als companys que us quedeu, d’altra banda, m’agradaria donar-vos ànims, demanar-vos que valoreu la situació, i que sigueu conscients que ens queda un temps complicat per endavant en el que tots haurem de posar esforç i compartir objectius, junts, remant en la mateixa direcció per a poder superar tot això”, remarca també el CEO d’Andbus.

“Hem intentat fer-ho el més objectiu possible i el més allunyat possible de cap opinió personal o subjectiva, i voldria que tots tingueu en ment que qualssevol podria haver estat dins o fora d’aquesta llista”

Vinseiro explica que “com tots sabeu estem vivint temps realment difícils en que l’empresa ha hagut de prendre mesures que mai haguéssim imaginat que arribarien”. En aquest marc, l’empresari recorda que “el passat mes de març, davant l’inici de la pandèmia, i des del convenciment, en aquells moments, que la situació excepcional no s’allargaria més enllà de l’any 2020 vam decidir optar per fer tots els esforços possibles per mantenir la plantilla i passar la crisi tots junts sense deixar ningú enrere. A tal efecte vam dissenyar un pla de supervivència que, al cost de consumir les reserves acumulades per l’empresa en els darrers anys, ens portés a l’any 2021 i, des de la perspectiva d’aquell moment, a l’esperada tornada a la normalitat sense prescindir de ningú”.

Però la situació no s’ha donat com s’esperava i “malauradament com tots heu pogut comprovar, la tornada a la normalitat s’allarga i ni tan sols hi ha una perspectiva clara a hores d’ara de quan podria arribar. Durant tot aquest temps hem fet esforços i intents per buscar solucions alternatives que permetessin evitar haver de prescindir de companys”. En aquest sentit, Vinseiro remarca que “m’agradaria que tots fóssiu conscients, i penso que és així, que s’ha aguantat i s’ha fet tot el que ha estat a les nostres mans per evitar aquesta situació, però finalment davant la realitat hem hagut de prendre la difícil decisió de prescindir d’algunes persones a fi i efecte de poder mantenir els llocs de treball de la resta”.

Un autobús d'Andbus accedeix a les instal·lacions que té la companyia a la Borda Nova.

Relacionat

Els treballadors acomiadats d’Andbus estudien accions per denunciar la situació

I, com s’ha dit, el CEO exposa després la fórmula per escollir les persones que malauradament perdran la feina. Així, “la selecció de qui es quedava i qui se n’anava ha estat molt complicada com us podeu imaginar, i s’ha pres fent la mitjana matemàtica entre quatre factors: el cost d’acomiadament, la valoració via enquesta dels clients, i les valoracions prèvies de flota i tràfic (o dels responsables respectius en el cas de personal no conductor). Hem intentat fer-ho el més objectiu possible i el més allunyat possible de cap opinió personal o subjectiva, i voldria que tots tingueu en ment que qualssevol podria haver estat dins o fora d’aquesta llista”.

Comentaris (19)

Trending