Els treballadors acomiadats d’Andbus estudien accions per denunciar la situació

Sense que estigui clar si els divuit empleats afectats per l’expedient col·lectiu aniran tots a l’una o no, es planteja des d’acudir al Raonador del Ciutadà o a Inspecció de Treball fins a judicialitzar el cas

Un autobús d'Andbus accedeix a les instal·lacions que té la companyia a la Borda Nova.
Un autobús d'Andbus accedeix a les instal·lacions que té la companyia a la Borda Nova. Toni Solanelles

Els treballadors acomiadats d’Andbus estudien accions per denunciar la situació amb què es troben. Els divuit afectats per l’expedient laboral col·lectiu acceptat pel departament de Treball ja han estat assabentats de la seva prompta sortida de l’empresa i l’ambient que es respira a la companyia és d’allò més crispat. Hi ha sectors laborals que estan convençuts que el comitè d’empresa no ha defensat prou bé els interessos dels treballadors; d’altres viuen la qüestió amb una tensa resignació.

Hores d’ara no se sap si tots els acomiadats acabarien arribant a una entesa per formular algun tipus d’actuació conjunta. El gros de les sortides, com era de preveure, es troba entre els xofers. Dotze de les divuit sortides serien conductors, mentre la resta és personal d’administració i oficina. Sobre la taula hi ha des de propostes per acudir al Raonador del Ciutadà fins a fer consultes amb la Inspecció de Treball per avaluar amb més coneixement de causa tot plegat.

Una imatge de la seu central de Novatel-Andbus.

Relacionat

Treball accepta l’acomiadament col·lectiu sol·licitat per Andbus

Malgrat que es considera que qualsevol acció és difícil que aconsegueixi un resultat positiu atès que ha estat el propi departament de Treball el qui ha autoritzat els acomiadaments, es volen analitzar tots els detalls. D’aquí que tampoc no es descarta acudir als serveis d’un gabinet jurídic per obrir possibles embats legals i mirar de trobar alguna escletxa que permeti denunciar per la via jurisdiccional l’acomiadament realitzat.    

Comentaris (6)

Trending