Treball accepta l’acomiadament col·lectiu sol·licitat per Andbus

L’empresa hauria de començar a contactar aquesta tarda amb els afectats mentre que el comtiè demana “paciència” a tots els treballadors “fins que aquest difícil moment arribi al seu terme”

Una imatge de la seu central de Novatel-Andbus.
Una imatge de la seu central de Novatel-Andbus. Toni Solanelles

Els responsables de Novatel, la societat que comercialment es coneix com a Andbus, té previst començar a comunicar aquesta tarda a les persones afectades els acomiadaments que havia sol·licitat a l’administració a mitjan gener. Després de diverses demandes d’informació complementària, el departament de Treball de Govern ha acceptat l’acomiadament col·lectiu sol·licitat. Finalment seran 18 els treballadors damnificats, aproximadament una quarta part de la plantilla.

Novatel va motivar la necessitat d’impulsar l’acomiadament col·lectiu per la davallada de la feina, molt marcada a l’hivern pels denominats ‘transfers’ internacionals lligats a la vinguda de turistes estrangers a esquiar al Principat i, conseqüentment, per la davallada d’ingressos que situava al tomb del 80% almenys durant la temporada hivernal. Finalment, l’empresa ha comunicat al comitè de representació dels treballadors que Govern ha acceptat la petició.

Una vista de la seu central de Novatel-Andbus.

Relacionat

El comitè d’empresa d’Andbus comunica a Treball que “no està a favor de l’acomiadament col·lectiu”

El comitè ha fet arribar la decisió al conjunt de la plantilla tot assegurant que serà a partir d’aquesta tarda que l’empresa iniciarà les comunicacions pertinents als damnificats. El comitè es posa a disposició de tots els que necessitin algun aclariment respecte del procés o que tinguin “dubtes sobre les condicions de l’acomiadament”. Els representants dels treballadors, alhora que anuncien que continuaran informant, demanen “paciència als companys fins que aquest difícil moment arribi al seu terme”.

Dels 27 acomiadaments que es pretenien dur a terme, divuit eren xofers, mentre que els nou restants es dividien entre integrants de la direcció i del departament d’administració i reserves de la companyia. Finalment, però, i tal i com ja preveia el darrer expedient, de forma global 'només' es faran efectives divuit sortides perquè durant el procés de tramitació de l’acomiadament col·lectiu ja hi ha hagut baixes volutnàries. Hores d’ara hi hauria una dotzena de treballadors, aproximadament, de baixa, bona part d’ells per ser positius o contactes de contagiats de coronavirus. L’esquí escolar està assegurant aquestes darreres setmanes un nivell de feina relativament alt.

Comentaris (5)

Trending