El comitè d’empresa d’Andbus comunica a Treball que “no està a favor de l’acomiadament col·lectiu”

El departament governamental va demanar a la companyia recentment el posicionament dels representants dels treballadors com a un dels últims tràmits per decidir sobre el pla de baixes presentat a l’administració

Una vista de la seu central de Novatel-Andbus.
Una vista de la seu central de Novatel-Andbus. Toni Solanelles

“El comitè (d’empresa) vol fer saber que no està a favor de l’acomiadament col·lectiu, però donada la situació que està patint l’empresa, respecta els criteris de valoració objectius sobre la gent afectada per l’acomiadament col·lectiu.” Aquest és el posicionament que mantenen els representants dels treballadors d’Andbus i que s’ha comunicat al departament de Treball en el marc de l’expedient que s’està tramitant per liquidar pràcticament una tercera part de la plantilla.

Divendres passat, i en el marc des l’esmentat expedient, la directora del departament governamental va sol·licitar a Novatel (Andbus) que faltava l’acord o rebuig del comitè d’empresa sobre la mesura demanada, és a dir, sobre la petició de poder activar l’acomiadament col·lectiu que hauria d’afectar prop d’una trentena de persones, essent els xofers els més afectats (es preveu acomiadar 18 conductors). Aparentment, saber el posicionament del comitè d’empresa és un dels darrers tràmits que mancava a l’administració per resoldre la demanda d’Andbus.

Una imatge de les instal·lacions de la companyia.

Relacionat

Inspecció de Treball reclama més documentació a Andbus per als acomiadaments

Després de fer una proposta de rebaixa salarial global que els treballadors van refusar majoritàriament, l’empresa va activar el procediment, proposant-lo a l’administració el 14 de desembre i lliurant posteriorment, el 30 de desembre, informació complementària a petició del departament de Treball. Malgrat que els darrers dies, amb l’activació de l’esquí escolar, hi hauria una mica més de tràfec laboral, no sembla suficient, a tenor de la voluntat de l’empresa, per reconsiderar la petició. Ara Treball, aparentment en breu, hauria de decidir sobre la qüestió. Més encara després que el departament hagi rebut l’acta de la reunió que hauria mantingut l’empresa i el comitè de representació dels treballadors dissabte passat.

Comentaris (1)

Trending