Inspecció de Treball reclama més documentació a Andbus per als acomiadaments

Fins la setmana que ve com a mínim no se sabrà si l’administració accepta l’expedient col·lectiu presentat per l’empresa de transport

Una imatge de les instal·lacions de la companyia.
Una imatge de les instal·lacions de la companyia. Toni Solanelles

Inspecció de Treball ha demanat més documentació a Novatel, l’empresa que comercialment es coneix com a Andbus, per tal d’acreditar les dificultats econòmiques que justifiquen l’acomiadament col·lectiu que la companyia de transport de viatgers planteja. És com a mínim el segon cop que l’administració reclama més informació a l’empresa, que planteja desfer-se gairebé d’un terç de la plantilla davant la davallada d’activitat.

El comitè d’empresa està amatent a qualsevol moviment. I davant de les noves exigències de Treball es dóna per fet que no serà fins la setmana que ve i, per tant, ja durant els primers dies de l’any 2021 que se sabrà si l’administració accepta l’expedient proposat o es refusa. En tot cas, en la documentació tramesa sí que hi figuren les persones que l’empresa hauria decidit acomiadar. Els afectats, però, encara no ho saben.

Instal·lacions exteriors d'Andbus aquest dimarts a la tarda.

Relacionat

La plantilla d’Andbus refusa la rebaixa salarial i s’activa el procés d’acomiadaments

Novatel-Andbus argumenta que les restriccions de mobilitat per part dels països veïns i la caiguda gairebé total dels denominats ‘transfers’ turístics han fet reduir moltíssim l’activitat de la companyia i, en conseqüència, la facturació ha caigut fins a xifres que fan insostenible el manteniment del global de la plantilla. Però tot això és el que la inspecció laboral mira d’avaluar.

Comentaris (4)

Trending