Les jornades ‘Andorra a taula’ recuperen la tònica prepandèmica

Amb la participació de 32 restaurants de totes les parròquies, menys Encamp, que treballaran amb productes de proximitat i amb proveïdors del país, s’espera tornar a les xifres d’abans de la crisi sanitària

Cartell d''Andorra a taula'.
Cartell d''Andorra a taula'. Pilar Candel

La pandèmia també va afectar les jornades ‘Andorra a taula’, però sembla que aquest any tornen a alçar el vol i recuperen xifres de participació de restaurants de fa dos anys. Hi participaran 32 establiments de totes les parròquies menys Encamp. Seguint l’esperit de la cita, treballaran amb productes de proximitat i, s’intentarà, que sigui amb proveïdors del país. Així, els menús venuts s’espera que siguin iguals que abans de la crisi sanitària.

“Tot comença a apropar-se a la normalitat”, ha afirmat el director de la Unió Hotelera (UHA), Jordi Pujol. Després que les jornades anteriors únicament aglutinaren uns 22 restaurants, aquest any són 32 els que hi participaran durant els 30 dies de durada (del 30 d’octubre al 28 de novembre). Per parròquies, seran 12 d’Andorra la Vella, nou d’Escaldes-Engordany, sis de la Massana, dos de Canillo, dos d’Ordino i un de Sant Julià de Lòria. En aquesta edició, Encamp ha quedat fora, i Pujol assegura que “pel tipus de restaurant que tenen sempre ens costa molt, però continuarem insistint any rere any perquè s’animin”.

Havent recuperat xifres de participació prepandèmiques, també s’espera que la venda de menús torni a ser el que era. “El 2019 va ser d’uns 6.000 menús venuts al llarg del mes i esperem que torni a ser així”, ha afirmat Pujol. Però, es tracta més d’expectatives que de previsions, però tot augura a què la resposta de la gent serà positiva. De fet, tot i la mala situació de l’any passat, es van arribar a vendre fins a 3.000 menús, “és una edició de la qual estic molt orgullós”. El públic és principalment del país, però també hi ha molta gent de fora que ve, exclusivament, per gaudir de les jornades, “serà un 70% del país, 30% de fora aproximadament”.

L’objectiu amb el qual va néixer aquest projecte el 2011 i que encara es manté avui en dia és el de donar vida i un atractiu a un mes de novembre que és un dels més fluixos de l’any. “’Andorra a taula’ és una proposta exclusiva del novembre i no ens plantegem ampliar-la, així com hem descartat l’edició de la primavera, que buscarem de substituir amb alguna altra cosa”, ha afirmat Pujol. D’aquesta manera, es treballa conjuntament amb l’Andorra Shopping Festival, per oferir un ventall de possibilitats durant aquest mes.

1635249563306
Jordi Pujol, Andrea Regadera i Marc Navarro.

Pel que fa als menús, els preus variaran d’entre 25 i 40 euros aproximadament, i el cost mitjà serà d’entre 32 i 33 euros. Marc Navarro, xef de Caldea, és el primer any que participarà com a cap de cuina, i ha explicat que pràcticament el 100% dels restaurants treballaran amb aliments de proximitat. Sobretot, s’ha intentat utilitzar productes que siguin propis d’Andorra i de la temporada. Per exemple, a la seva oferta s’inclou una crema de carabassa, verdura pròpia de la tardor. Però el rovelló i la castanya també hi seran molt presents a les cartes. Entre els diferents restaurants, 19 oferiran un menú degustació i 13 un de tradicional, per adaptar-se a tots els gustos i demandes.

Quant a col·laboradors, aquest any hi ha dues novetats que destaquen entre els partners que ja hi eren altres edicions. D’una banda, s’hi ha sumat restaurants d’Autèntic hotels, “tenim molt bona relació i estem molt contents que s’hi sumin”, ha apuntat Pujol. De l’altra, la ‘influencer’ gastronòmica Andrea Regadera (@regaderafoodie) pujarà ressenyes i recomanacions al seu perfil, tot i que afirma que “serà impossible visitar-los tots”, i també sortejarà diversos menús al llarg de tot el mes.

 

 

Comentaris (1)

Trending