L’increment de tarifes fa baixar el grau de satisfacció dels clients amb FEDA

Les 650 persones que han participat en l’enquesta anual puntuen l'empresa amb un 7,8 quan l'any passat la nota era de 8,3

Comentaris

Central de FEDA.
Central de FEDA. ALTAVEU

L’increment de tarifes fa baixar el grau de satisfacció dels clients amb FEDA. Les 650 persones que han participat en l’enquesta anual puntuen l'empresa amb un 7,8 quan l'any passat la nota era de 8,3. En un comunicat expliquen que "tot i el difícil context dels mercats  i el sector de l’energia global, que han obligat FEDA a fer esforços de gestió i econòmics per  assegurar la sostenibilitat del sistema i als canvis tarifaris, la satisfacció continua sent notable".

Especialment valorades són l’atenció personal prestada per la plantilla de FEDA, la seva competència professional i la capacitat per solucionar eficaçment problemes tècnics, totes per  sobre del 8. També els esforços per fomentar l’estalvi energètic, l’autoconsum i la producció  amb renovables, les eines més efectives per lluitar contra la importació d’energia als elevats  preus de mercat de l’últim any. 

En aquest sentit, tot i el descens en la satisfacció per la política de preus, la percepció dels enquestats és que el preu de l’electricitat a Andorra és encara favorable comparat amb els països  de l’entorn. Un 72% de les persones enquestades el percep com a més barat o molt més barat que altres països. Malgrat això encara hi ha preocupació pels canvis tarifaris, però de les  conclusions més quantitatives es desprèn l’alta valoració de la qualitat del servei tot mantenint  la competitivitat en el context europeu.  

De l’enquesta, que ha comptat amb la participació de clients domèstics i professionals, se’n recullen altres conclusions més qualitatives. Per exemple, la conscienciació social per l’estalvi, amb persones que demanen informació amb exemples o accions que facilitin aquesta necessària  reducció del consum elèctric. Una demanda que ha estat escoltada per l’organització, amb  campanyes, 'newsletters', consells a YouTube, un estand a la Fira d’Andorra la Vella centrat en  aquesta necessitat i diverses participacions als mitjans de comunicació dedicades a la temàtica,  però que continua sent una prioritat de l’entitat, amb tasques de divulgació i sensibilització entre  la societat i, especialment, el jovent. 

Més enllà de l’estalvi, un esforç compartit per la societat i els diferents sectors econòmics, els  enquestats també consideren que s’han de continuar les inversions per augmentar l’autosuficiència de producció i especialment amb energies renovables. Una de les principals activitats, iniciatives o projectes amb les quals s’associa FEDA, precisament, és la producció d’electricitat amb energies renovables, un camp de creixement fonamental per a l’organització. 

Precisament, enguany la construcció d’un parc solar a Grau Roig dona resposta a aquesta inquietud transmesa anteriorment pels enquestats. Les filials del grup són, per la seva banda,  associades amb les iniciatives per a l’eficiència energètica (per exemple, amb les xarxes de calor  i fred de FEDA Ecoterm) o la mobilitat sostenible (FEDA Solucions). 

L’enquesta de satisfacció anual és una eina imprescindible per poder copsar les demandes dels clients i permetre a l’entitat orientar les seves accions. De fet, aquestes ja estan alineades amb  les principals conclusions, com que FEDA és un actor clau en la transformació del model  energètic. Ho haurà de continuar sent, també, com demana la clientela, en l’optimització del  subministrament elèctric, l’organització d’activitats culturals per a la societat i l’afavoriment de  la mobilitat sostenible.

Etiquetes

Comentaris (1)

Trending