‘Guerra bancària’ per pescar gestors davant la incertesa per les fusions

Andbank, encara que també Crèdit Andorrà, miren de fitxar personal de les entitats que han de ser absorbides arribant a duplicar en alguns casos els salaris actuals

Façana de la seu central d'Andbank.
Façana de la seu central d'Andbank. Altaveu

La incertesa entre el personal és un dels fenòmens que està generant l’anunci de les dues integracions bancàries actualment en curs. I davant el reforç teòric que suposa per a Crèdit Andorra i MoraBanc la compra, d’una banda, de Vall Banc i, de l’altra, de BancSabadell d’Andorra, qui més fort està tirant la canya és Andbank. La ‘guerra pescaire’ en el sector bancari està del tot oberta i hi ha un evident malestar en algunes de les entitats.

Segons diverses fonts, l’entitat dels Cerqueda i els Reig mira de desestabilitzar les integracions alhora que, mirant de fitxar a cop de talonari si escau, intenta fer passar una cortina de fum a la incidència que està tenint el cas dels ‘Pandora Papers’, que malgrat treuen a la llum històries passades no deixen de danyar la imatge de l’entitat. A Andbank, asseguren algunes fonts, hi ha nerviosisme per l’impacte reputacional que pugui tenir aquesta investigació periodística internacional malgrat que, ara per ara, no els hauria suposat una pèrdua de dipòsits. Almenys, no de manera significativa.

Els perfils que intenta fitxar Andbank -i també en algun cas Crèdit Andorrà, que ja hauria lligat també la contractació d’algun comandament intermedi del Sabadell- els que, d’entrada, per la seva vàlua o capacitat de generació de negoci, són els que més cabuda tenen en les entitats a les quals s’integraran les empreses per a les quals treballen en l’actualitat

Però entre els ‘Pandora Papers’, el reforçament dels seus dos competidors principals i la incertesa que hi ha en el mercat laboral, Andbank estaria duent una política d’intent de fitxatges d’allò més agressiva que no està agradant gens als afectats. El banc del Centre de Negoci està intentant captar gestors que mouen un cert volum de clients tant de BancSabadell com de Vall Banc en un intent d’endur-se, posteriorment, dipòsits. Sembla evident que les integracions deixaran pel camí alguns treballadors.

Però, és clar, són els perfils que intenta fitxar Andbank -i també en algun cas Crèdit Andorrà, que ja hauria lligat també la contractació d’algun comandament intermedi del Sabadell- els que, d’entrada, per la seva vàlua o capacitat de generació de negoci, són els que més cabuda tenen en les entitats a les quals s’integraran les empreses per a les quals treballen en l’actualitat. En alguns casos, les ofertes dupliquen les remuneracions actuals, amb la qual cosa la massa salarial necessàriament creix. El malestar, han assegurat  les fonts, és més que evident.

Etiquetes

Comentaris (18)

Trending