FEDA reprèn les visites al camí hidroelèctric d’Engolasters

Tots els dissabtes de maig i juny es podran conèixer les instal·lacions que permeten entendre com funciona la principal font d’energia elèctrica del país

Casa del Guarda d'Engolasters.
Casa del Guarda d'Engolasters. FEDA

FEDA reprèn, aquest dissabte a les 11 hores, les visites al Camí hidroelèctric d’Engolasters. A través d’aquesta activitat, els guies de FEDA oferiran als visitants la possibilitat d’endinsar-se en la història i el funcionament de la principal infraestructura hidràulica del país. Les visites estan adaptades a la situació actual de pandèmia i per tant, a més de respectar totes les mesures de prevenció i seguretat, són una bona alternativa ja que es fan a l’aire lliure i en un entorn natural.

Al llarg del recorregut ofert, els visitants poden conèixer la història de la construcció de la infraestructura hidràulica en el marc de la història de FHASA i de l’impacte que va tenir per al país. A més, es presenten la casa on vivien els guardes d’Engolasters i el mític funicular que enllaçava aquesta casa amb la central hidroelèctrica d’Encamp.

La visita també permet entendre com es produeix electricitat avui en dia gràcies a la força de l’aigua, que és la principal font d’energia elèctrica del país, i que és 100% renovable. A més, es mostren els usos de les diverses construccions de FEDA, com ara el dic o bé els canals Valira i Madriu i es visiten instal·lacions que normalment no estan obertes al públic, com la sala de màquines de l’antic funicular o la galeria subterrània de dins del dic de l’estany d’Engolasters.

Les visites es podran fer els dissabtes a les 11 hores durant els mesos de maig, juny i setembre. Al juliol i l’agost s’oferiran visites de dimarts a diumenge a les 10, 12, 15 i 17 hores. A més, les explicacions s’ofereixen en català, castellà, francès i anglès. Per tal de garantir la màxima seguretat, l’ús de la mascareta serà obligatori, hi haurà distància entre grups de convivència i l’aforament màxim es limitarà a 12 persones per visita. Els visitants poden fer la seva reserva per correu electrònic a fedacultura@feda.ad o per telèfon al 739.111.

Etiquetes

Comentaris

Trending