Espot defensa que les obres del vial d’accés al laboratori Grífols es fan “seguint la legalitat”

La consellera general no adscrita, Carine Montaner, lamenta el que considera “manca de prudència” davant un resultat incert dels processos judicials oberts contra el pacte de socis amb la farmacèutica

La caseta i maquinària a l'accés que s'ha de millorar.
La caseta i maquinària a l'accés que s'ha de millorar.

Per a Govern no hi ha cap problema en el fet d’haver començat les obres del vial d’accés al futur laboratori de Grífols malgrat les demandes davant la Justícia contra el pacte de socis. Així ho ha assegurat el màxim responsable de l’executiu, Xavier Espot, a preguntes de la consellera general no adscrita -i una de les impulsores de les dites accions judicials-, Carine Montaner. La parlamentària ha lamentat el que considera una falta de “prudència” davant el resultat incert dels procediments.

“Complim la llei”, ha assegurat Espot, que ha volgut recordar que “els actes administratius són executius des del moment que es dicten”. I, en aquells impugnats, “els tribunals no han acceptat la suspensió” que havien demanat els presentadors de les demandes. Així doncs, “no hi ha suspensió cautelar i, per això, continuem amb la construcció del centre”.

La resposta d’Espot no ha satisfet Montaner. La consellera ha volgut posar en relleu que “ni vostè ni ningú té la certesa” de quin resultat tindran les demandes presentades. I, per això, ha lamentat que “manca prudència”. La parlamentària ha considerat també que es falta el respecte al “poder judicial”.

En una altra de les preguntes de la consellera general laurediana, el ministre de Salut, Albert Font, ha desgranat les principals inversions impulsades a l’hospital els darrers anys. Entre elles, ha destacat projectes estratègics com l’àrea de cirurgia major ambulatòria (1,175 milions) o el tanatori (1,26). També les millores a la clínica de Meritxell per a les consultes externes, que han suposat 667.000 euros.

Comentaris

Trending