L’encariment dels materials de construcció suposa un nou escull per al nou Punt de Trobada

Els responsables de Pyrénées tampoc no estan trobant la resposta que esperaven a la demanda de personal per a Epizen

Les obres del nou Punt de Trobada.
Les obres del nou Punt de Trobada. ALBA BARÓ

Sobre el paper, el grup Pyrénées manté la voluntat d’obrir, almenys parcialment, el centre comercial Epizen, el nou Punt de Trobada, abans no acabi l’any. La fita d’abans de la Puríssima queda ja gairebé definitivament al tinter. Però la missió és cada vegada més complicada. De fet, diverses fonts, industrials que treballen en les obres, consideren que l’objectiu és impossible. I més quan les darreres setmanes s’ha constatat una dificultat afegida que comporta dos mal de caps alhora: la complexitat per trobar materials per a la construcció. I conseqüentment, el seu encariment.

Una de les repercussions de la pandèmia és una reducció de materials bàsics en molts sectors -construcció, automoció…-. Els subministradors dels industrials que participen dels treballs, o els proveïdors directament de la constructora que té adjudicats els treballs, estan veient com hi ha molta complexitat per aconseguir bigues, estructures de ferro… i quan ho troben, els preus s’han disparat. Per alguns elements en concret, fins a duplicar-se el cost. Això està fent que tot el procés s’estigui alentint i, segons diverses fonts, i malgrat que s’està treballant a tota màquina, que en alguns aspectes el projecte es comenci a replantejar per evitar, també, que la inversió prevista s’acabi enfilant pels núvols.

Estat recent de l'edifici.

Relacionat

La posada en marxa del nou Punt de Trobada sense data però tan aviat com es pugui

Alhora, el grup Pyrénées s’està trobant amb una altra dificultat: no està obtenint la resposta de mà d’obra que esperava. La demanda de personal que té no s’està veient satisfeta. Es calcula, ara, que caldria, almenys, una plantilla d’unes 300 persones. Com a mínim per satisfer les primeres fases d’obertura. Amb el temps i en funció de la marxa del negoci i l’obertura de nous espais es podria ocupar un centenar més de persones. Però, per ara, no s’estan complint les expectatives.

En aquest sentit, fonts sindicals han explicat que hores d’ara el projecte no genera confiança. I que la gent que busca un lloc de treball, el necessita amb una immediatesa “que només cal veure que l’estructura de l’antic Punt de Trobada no ofereix”. En aquest sentit, “una vegada es vegi més clar que el centre comercial ha d’entrar en funcionament potser la situació canviarà”, però és que els antics treballadors del centre comercial de la família Cachafeiro “o bé han marxat del país o bé s’han acomodat en altres llocs de treball”, vist que tot el sector de la distribució alimentària i afins continuen funcionant a un ritme força bé.

Etiquetes

Comentaris (10)

Trending