La posada en marxa del nou Punt de Trobada sense data però tan aviat com es pugui

Malgrat estar actiu un procés de selecció de personal per a Epizen, Pyrénées assegura que la prioritat és fer una reforma que garanteixi la seguretat de l’edifici per molts anys i vist l’estat de l’immoble, pràcticament desmuntat, fa imprevisible saber quan es podrà posar en marxa

Estat recent de l'edifici.
Estat recent de l'edifici. ALBA BARÓ

El futur Punt de Trobada, el denominat Epizen, no té data de posada en marxa. Ni total ni parcial. L’estat en què es troba l’edifici deixa ben evident que és altament complicat que el centre comercial es pugui posar en funcionament, ni que sigui parcialment, aquest mateix hivern, com es preveia. Ni que hi haguessin les plantes baixes adequades, difícilment treballant en les superiors es podria garantir la seguretat ni dels treballadors ni dels clients. “L’evolució dels treballs ho marcarà tot”, han explicat les fonts.

Cert que les fonts oficials consultades han admès que “tots els escenaris estan oberts”, però hores d’ara sembla que es puguin complir les previsions inicials. Els treballs de reforma de l’icònic edifici, ara despullat gairebé del tot, són molt més importants del que es preveia. Segons les fonts, “un cop iniciada la remodelació es va trobar que tot l’immoble estava en condicions força precàries”. D’aquí que s’hagi desmuntat pràcticament tot l’immoble per circumstàncies que van més enllà de la redistribució d’espais que inicialment es pretenia fer per a un millor aprofitament de la superfície disponible.

“La prioritat és fer una reforma que garanteixi la seguretat de l’edifici per molts anys”, han insistit les fonts, que han remarcat que “l’obertura, parcial o total, es decidirà quan es pugui assegurar un servei òptim als clients”. I encara s’hi afegeix que "cas que fos parcial i per tant el centre s’obrís per fases, s’assegurarien les zones on continuarien els treballs i només serien accessibles les zones obertes al públic”. En aquest cas, però, el calat de la reforma farà, de ben segur, que l’administració, comunal o estatal, també hi hagi de dir la seva.

TREBALLS AMB NORMALITAT

Després de l’accident laboral mortal que hi va haver fa quinze dies, algunes de les empreses implicades en els treballs van afluixar el ritme. Però va ser només uns dies. Les obres es mantenen. De fet, la presència de dues grues de grans dimensions dóna mostra tant del nivell dels treballs que s’estan fent com del ritme que s’hi porta. Cert és que arran del malaurat accident s’ha posat una mica més de control en relació amb l’accés de personal al recinte on s’està treballant, i hi ha un major control de seguretat. Però per la resta, en principi, no hi ha canvis.

Comentaris (4)

Trending